Šport
61 ogledov

Slovak v Švici kaže mišice

Peter Sagan EPA
Slovaški kolesarski zvezdnik Peter Sagan je dobil še drugo etapo na dirki po Švici.

Po nedeljskem uspehu v zaključnem sprintu je bil član ekipe Tinkoff danes še najhitrejši v Rheinfeldenu. S tem je oblekel tudi majico vodilnega. Za svetovnim prvakom Petrom Saganom sta končala dva domačina, Michael Albasini (Orica) in Silvan Dillier (BMC).

Sagan je v zadnjih kilometrih kolesaril brez ekipnih kolegov, ki so bili ves čas zelo aktivni pri lovljenju ubežnikov. Na zadnjem vzponu je vzel stvari v svoje roke. Najprej se je odpeljal iz glavnine, z ramo ob rami kolesaril z Albasinijem in Dillierjem, ki pa mu nista bila kos v ciljnem sprintu. Terminator iz Žiline je v zaključku razvil moč 1240 vatov, proti ciljni črti pa je drvel s hitrostjo 65,7 km/h. Slovak je po zaslugi bonus sekund na cilju prevzel skupno vodstvo. Zdaj ima tri sekunde zaloge pred Belgijcem Jurgenom Roelandtsom in Dillierjem.

Najboljši Slovenec je bil Simon Špilak, član Katjuše je prišel v cilj v času glavnine, torej s tremi sekundami zaostanka, osvojil pa je 21. mesto. Jan Polanc (Lampre) je zaostal tri minute in je bil 87., Kristijan Koren (Cannondale) pa je bil 89. z zaostankom 5:07 minute. V skupnem seštevku je Špilak 21., Polanc 80. in Koren 98.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.