Šport
62 ogledov

Slovenca blizu najboljših

Diego Rosa EPA
Italijan Diego Rosa je zmagovalec pete etape 56. kolesarske dirke po Baskiji. Tekmovalec Astane je slavil po samostojnem pobegu. Sergio Henao je prevzel skupno vodstvo.
Junak pete etape je bil 27-letni Diego Rosa, ki se je najbolje spopadel s hladnim in deževnim vremenom ter spolzkimi cestami na razgibani trasi s kar osmimi vzponi ter tako dosegel svojo drugo zmago v karieri po lanskem uspehu na dirki med Milanom in Torinom, ko je prav tako zmagal po samostojnem begu.
 
Zaradi velikega skupnega zaostanka favoritom nenevarni Rosa je pobegnil že v zgodnji fazi etape, ko se je odlepil od skupine 18 kolesarjev, najbližje zasledovalce pa za seboj na koncu pustil za več kot tri minute. Kljub temu sta drugi Sergio Henao in tretji Alberto Contador napredovala v skupni razvrstitvi, saj sta zdaj na prvem in drugem mestu, doslej vodilni Nizozemec Wilco Kelderman pa je padel na osmo mesto.
 
Contador, dvakratni zmagovalec dirke po Franciji, v skupni razvrstitvi za Henaom zaostaja le šest sekund, tik za njima pa je Francoz Thiabut Pinot z desetimi sekundami zaostanka.
 

Slovenca Simon Špilak (Katjuša) in Jan Polanc (Lampre-Merida) sta ciljno črto prečkala le malo za najboljšimi. Špilak je z 11. mestom in 4:12 minute zaostanka skupno prišel na 12. mesto, za Henaom zaostaja 1:22 minute. Polanc je bil tokrat 19. s 4:41 minute zamude, skupno pa je napredoval na 37. mesto (+18.39).

V soboto kolesarje čaka 16,5 kilometra dolga posamična vožnja na čas v Eibarju, ki bo tudi zadnja etapa na dirki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.