Šport
7 ogledov

Slovence na poti do EP čakajo Latvija, Slovaška in Švedska

Sport 28.12.2013 Boris Denic, rokomet, prijateljska tekma, Slovenija - Makedonij Saša Despot
Evropska rokometna zveza (EHF) je v Varšavi izžrebala kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo 2016, ki bo na Poljskem.

Slovenska vrsta, ki jo junija čakata še kvalifikacijski tekmi z Madžarsko za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Katarju, bo igrala v skupini 3 z Latvijo, Slovaško in Švedsko.

"Dobili smo konkretno skupino, ne glede na tekmece pa Slovenija sebe vedno vidi na velikih tekmovanjih," je uvodoma dejal selektor slovenske moške reprezentance Boris Denić in dodal: "V tej skupini sta na papirju najmočnejši Slovenija in Švedska. Po mojem mnenju bi se obe tudi morali uvrstiti na sklepni turnir na Poljskem, a dejstvo je, da nobena kvalifikacijska tekma ne bo lahka."

EP bo med 15. in 31. januarjem 2016 v petih poljskih mestih, in sicer Krakovu, Tricityju, Katovicah, Lodžu in Vroclavu. Kvalifikacijske tekme bodo na sporedu od oktobra do junija prihodnje leto: prvi in drugi krog bosta na sporedu konec oktobra in v začetku novembra, tretji in četrti aprila, peti in šesti krog pa junija prihodnje leto.

Na zaključni turnir se bodo uvrstile po dve najboljši ekipi iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo, skupine:

Skupina 1: Turčija, Nizozemska, Norveška, Hrvaška

Skupina 2: BiH, Litva, Belorusija, Danska

Skupina 3: Latvija, Slovaška, Švedska, Slovenija

Skupina 4: Izrael, Črna gora, Islandija, Srbija

Skupina 5: Ukrajina, Portugalska, Rusija, Madžarska

Skupina 6: Švica, Češka, Makedonija, Francija

Skupina 7: Finska, Avstrija, Nemčija, Španija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.