Šport
58 ogledov

Slovenci brez poraza na zaključni tunir

Andrea Giani odbojka ep v bolgariji slovenija CEV
Slovenska reprezentanca je na peti tekmi svetovne lige premagala Portoriko s 3:0 (16, 22, 12) in se uvrstila v naslednji krog tekmovanja.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je že zagotovila nastop na zaključnem turnirju tretje kakovostne skupine svetovne lige. To ji je uspelo krog pred koncem predtekmovanja, potem ko je v svoji peti tekmi zabeležila še peto zmago, v Solunu je s 3:0 (16, 22, 12) ugnala Portoriko.

''Jutri nas čaka drugačna tekma. Grčija je na višji ravni kot sta bila prejšnja dva tekmeca, čeprav bo najbrž igrala brez Mitra Đurića. Po mojem mnenju ga po bolezni ne bo v ekipi, saj ne bodo hoteli tvegati,'' je po zmagi dejal selektor slovenske izbrane vrste.

Dvoboj je bil igra mačke z mišjo, Slovenci so bili za nekaj razredov boljši tekmec, mladi in nizki Portoričani so bili brez kakršnihkoli možnosti. Slovencem se niti ni bilo potrebno posebej truditi, s servisi so tekmecem takoj nagnali strah v kosti, si že pred končnicami nizov priigrali prednost, ki so jo nato zlahka držali. Tudi zaradi številnih napak tekmecev, predvsem pri začetnih udarcih. Nekaj več so Portoričani nudili le v drugem nizu, a tudi v njem ni bilo nikakršnega dvoma, kdo ga bo dobil.

Že do devete točke prvega niza so se s vsaj točko v statistiko vpisali vsi člani prve postave z izjemo libera, po asu libera je bilo na semaforju 9:4, že takrat se je videlo, kakšen dvoboj bodo spremljali maloštevilni gledalci. Do konca niza je prednost le še rasla, v drugem nizu pa je bil odpor tekmecev vendarle boljši.

Držali so se do izida 13:13, nato pa so Slovenci potegnili, prišli do pet točk prednosti, tekmeci so se še približali na dve, toda ko je bilo potrebno, so varovanci Andree Gianija spet dodali plin in brez posebnih težav prišli do rezultata 2:0. Tretji niz je bila v večji meri le še eksibicija Dejana Vinčića in kolegov, Portoričani pa so kljub temu, da so Slovenci v njem igrali z drugo postavo in da jim je šla na roke prekinitev zaradi izpada električne energije, osvojili vsega 12 točk.

Najučinkovitejši v slovenski vrsti je bil z 12 točkami Mitja Gasparini, sicer najboljši izvajalec servisov v dosedanjem delu lige, tokrat je dosegel štiri ase. Priložnost za igro je v drugem in tretjem nizu dobil tudi debitant in najmlajši reprezentant Sašo Štalekar, ki se priložnosti ni ustrašil, ob spodbudi izkušenejših kolegov je pokazal lepo predstavo. V tretjem nizu so v igro vstopili tudi Alen Šket, Tonček Štern in Jan Klobučar.

V nedeljo se bodo Slovenci pomerili še z Grki, tekma pa ne bo odločala o ničemer pomembnejšem. Obe reprezentanci sta si že zagotovili mesto na zaključnem turnirju, ki bo konec tedna v Nemčiji, bolj ali manj pa je že jasno, da bosta v Frankfurtu tudi tvorili polfinalni par. V drugem se bosta pomerila Nemčija kot domačin ter Venezuela ali Črna gora (medsebojno tekmo je v petek s 3:2 dobila Venezuela).

Svetovna liga, 5. tekma, izid:

Slovenija : Portoriko 3:0 (16, 22, 12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.