Šport
51 ogledov

Slovenci čakajo četrtfinalnega nasprotnika

Thierry Omeyer francoska reprezentanca doha rokomet EPA
Danes bodo na sporedu preostale štiri tekme osmine finale svetovnega rokometnega prvenstva v Dohi.

Ob 19. uri se bosta za uvrstitev v četrtfinale pomerili reprezentanci Francije in Argentine, tekma pa bo odločala o tem, s kom se bodo za uvrstitev med najboljše štiri varovanci Borisa Denića. Slovenski fantje so se s prebojem v četrtfinale močno približali nastopu v kvalifikacijah za olimpijske igre leta 2016 v Riu de Janeiru.

Francozi so na tekmi skupinskega dela olimpijskih iger v Londonu, na katerih so kasneje osvojili zlato kolajno, prepričljivo odpravili izbrano vrsto Argentine (32:20). Južnoameričani bodo sploh prvič zaigrali v izločilnih bojih, zato jih Francozi ne podcenjujejo. ''V osmini finala svetovnega prvenstva ni več lahkih ekip,'' je povzel francoski vratar Thierry Omeyer. ''Pripravljeni smo na nove izzive,'' pa je dodal argentinski strateg Eduardo Gallardo, ki je ekipo vodil do zmage nad Rusi in remija proti Dancem.

Ostali pari osmine finala so Nemčija-Egipt, Švedska-Poljska in Islandija-Danska.

SP v rokmetu, Doha, osmina finala:

ob 16.30:
Nemčija - Egipt
Poljska - Švedska

ob 19.00:
Islandija - Danska
Francija - Argentina

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.