Svet
327 ogledov

Slovenci dobimo del Hrvaške, Hrvati in Srbi pa Bosno

Zemljevid 2035
1/3
Ekspress
Ruski strokovnjaki so na podlagi trenutnih ekonomskih razmer izdelali zemljevid sveta, kakršnega naj bi imeli leta 2035. Slovenci bomo očitno dobili delček Hrvaške, Hrvati in Srbi pa si bodo razdelili Bosno in Hercegovino.

Ruski časnik Ekspress je objavil zemljevide Evrope, Azije in preostalih delov sveta za leto 2035, ki so jih izdelali ruski strokovnjaki. Po njihovih načrtih bo Škotska letos po referendumu razglasila samostojnost, kar bo dalo spodbudo za združitev Irske. Enako se bo zgodilo s španskima pokrajinima Baskija in Katalonija, ki se bosta ločili od preostale Španije in prevzeli nekaj francoskega ozemlja. V Franciji se bo zato posledično začel "razpad multikulturalizma", na jugu Francije bo nastala nova islamska država, pokrajina Lorraine pa se bo priključila Nemčiji.

Močno se bo spremenila tudi Belgija, saj se bodo Flamci priključili Nizozemski, Italija pa bo razpadla na "bogat sever" in "reven jug". Sardinija in Sicilija bosta razglasili neodvisnost.

Spremembe na Balkanu

Srbija in Hrvaška si bosta razdelili Bosno in Hercegovino, nastala pa bo Velika Albanija, ki bo sestavljena iz današnje Albanije, Kosova in dela Makedonije. Naša mala državica bo postala malo večja, saj bomo dobili nekaj severnih delov Hrvaške.

Žalostna usoda, kot kaže, čaka Poljsko, ki se bo morala zaradi številnih novih dogovorov med Moskvo in Berlinom odreči delu ozemlja. Belorusija bo izginila z zemljevida in postala del Rusije, prav tako deli Latvije, Estonije in Ukrajine. Velike spremembe se obetajo tudi na Kavkazu, saj Rusija ne bo mogla zadržati Čečenije in Dagestana.

Komentarjev 18
  • Avatar 523595
    523595 10:43 15.januar 2013.

    Dobit ćete Slovenci a posebno srbi i hrvati ruski k.... , stoko

  • samo.jst 08:57 15.januar 2013.

    Hahaha, pa Trst bo končno res NAŠ :D

  • Stolp 08:32 15.januar 2013.

    Jah sem ga pač polomil ker se nisem držač tistega pregovora: Ne meči bisere pred svinje!