Šport > Nogomet
25 ogledov

Slovenci gostijo močne Italijane

Grega Sorčan Katarina Ponjavić
Mlada reprezentanca Slovenije do 21 let se bo danes popoldne (18.30) na koprski Bonifiki v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2017 pomerila z izbrano vrsto Italije.

"Premagljive so vse reprezentance, vendar ob pogoju, da pokažeš več od nasprotnika. Sem v dobri formi, zelo dobro se počutim in mislim, da bi se to moralo poznati tudi na sami igri. Pričakujem dobro in zanimivo tekmo, svoje pa bo zagotovo dodala tudi publika," je povedal vezist Domen Črnigoj, ki se je konec avgusta iz Kopra preselil v švicarski Lugano.

Najboljši posameznik zadnjega kvalifikacijskega obračuna v Italiji, ki so ga naši tesno izgubili, je bil zagotovo Grega Sorčan. Nadarjeni vratar je pred dvobojem optimist: "Videli smo, da lahko igramo tudi proti Italiji. Pričakujem napadalno usmerjenega nasprotnika, tako da bo veliko dela verjetno tudi zame. Vseeno upam na boljši rezultat, kot na prvi tekmi, čeprav je Italija odlična ekipa z vrhunskimi posamezniki. Imamo zahtevno skupino, vendar smo po drugi strani lahko veseli, da igramo možnost igrati proti tako kakovostnim reprezentancam."

Slovenska reprezentanca po treh odigranih tekmah drži prvo mesto s šestimi točkami, medtem ko so Italijani doslej odigrali le en dvoboj. Selektor Primož Gliha se nadeja pozitivnemu rezultatu: "Ne pomnim, da bi imeli v preteklosti močnejšo skupino od trenutne. Nosilci so Srbi, ki se bodo z Italijani udarili za prvo mesto, medtem ko mi pritiskamo iz ozadja. Gremo iz tekme v tekmo in videli bomo, kako se bo razpletlo. Če bodo fantje pokazali pristop, kot so ga na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah, se lahko nadejamo lepega zaključka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.