Slovenija
54 ogledov

Slovenci izumili aplikacijo za iskanje žurov

Partyhiker Partyhiker
Partyhiker. To je nova mobilna aplikacija, ki ponuja zemljevid na katerem so označeni večerni in nočni dogodki, ki potekajo na ta ali naslednji dan po celem svetu.

Mobilno aplikacijo je razvila ekipa štirih Slovencev v sestavi Oton Bačar, Marko Mikolavčič, Uroš Smolnik in Tine Ravnikar. Aplikacija prikazuje in sinhronizira vse dogodke, ki so bili vnešeni v omrežje Facebook, Foursquare in last.fm. Hkrati uporabniku dovoljuje dodajanje dogodkov, ki še niso vpisani ali pa se le nepričakovano razvijejo.

Kam na zabavo?

Ideja je nastala za podlagi kritičnega razmišljanja, kako si izboljšati vsakdan. Razvijalci poudarjajo, da jih je zmotilo predvsem dejstvo, da jim med izleti v tuje kraje na recepciji nikoli nihče ni znal svetovati kje so dobre zabave, pregledovanje socialnih omrežij in zbiranje informacij o zabavah pa je dolgotrajno in zamudno.

Partyhiker je narejen z namenom, da to olajša. Prikazuje vse večerne in nočne dogodke, ki so bili vnešeni v omrežje Facebook, Foursquare in last.fm, poleg tega pa uporabniku omogoča preprosto lastnoročno vnašanje dogodkov na zemljevid. Izumitelji pravijo, da se zavedajo, da se najboljše zabave pogosto razvijejo povsem spontano in tako omogočijo uporabniku, da obvesti vse zabave željne, kje in kaj se dogaja. Za kar najboljši opis lahko uporabnik prek enostavnega vmesnika ostalim uporabnikom posreduje osnovne informacije in fotografijo (eno ali več fotografijo/fotografije) iz dogodka.

Pri iskanju dogodka je uporabniku na voljo ime in lokacija zabave, kdaj se je oziroma se bo začela, opis, ponekod pa je možen tudi nakup ali rezervacija vstopnic. Za lažjo izbiro, kam se odpraviti, je na voljo seznam, kjer so dogodki razvrščeni naraščajoče glede na oddaljenost oziroma bližino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.