Šport
15 ogledov

Slovenci kar osemkrat na stopničkah

klemen kosi sp beaver creek 2015 vail Reuters
Slovenski alpski smučarji so zelo dobro izkoristili sklop priprav na Južni polobli na novo tekmovalno sezono v svetovnem pokalu. V Čilu so se udeležili tamkajšnjih tekmovanj ter se osemkrat zavihteli na stopničke.

Za konec sta na slalomu za južnoameriški pokal v La Parvi po novih odličnih uvrstitvah posegla Aljaž Dvornik in Miha Hrobat. Zasedla sta drugo oziroma tretje mesto, medtem ko je na najvišjo stopničko prišel Belgijec Armand Marchant.

Tik pod zmagovalni oder se je uvrstil hrvaški predstavnik Natko Zrnčić Dim, Klemen Kosi pa je prav tako smučal zelo dobro in zasedel peto mesto. Novo visoko uvrstitev je lovil tudi Štefan Hadalin, ki pa je odstopil v drugi vožnji.

S to tekmo se je končal manjši sklop preizkušenj v Valle Nevadu, El Coloradu in La Parvi, slovenska ekipa pa je lahko z izkupičkom zelo zadovoljna. Fantje so na petih tekmah prišli do treh zmag oziroma zabeležili kar osem vzponov na oder za zmagovalce. Žan Kranjec je zmagal na slalomu, Štefan Hadalin na veleslalomu, Klemen Kosi pa na superveleslalomu. Miha Hrobat je osvojil drugo in tretje mesto na veleslalomu ter tretje na slalomu, Hadalin je dodal še drugo mesto na slalomu, isti rezultat je dosegel tudi Aljaž Dvornik.

Vodja panoge Miha Verdnik je spregovoril o uspehih smučarjev v Čilu in izpostavil vrednost teh nastopov: "Te tekme oziroma ti rezultati na južni polobli so za nas izredno pomembni. Zmagali smo skoraj na vsaki tekmi, na kateri smo bili na startu, in dosegli kar nekaj stopničk. Kosi je v superveleslalomu dosegel najboljše Fis točke v karieri in če bo ta rezultat potrdil, si bo močno izboljšal startno izhodišče v svetovnem pokalu, lahko celo nenehno starta s številko 31. Hadalin je prav tako dosegel najboljše Fis točke kariere, in sicer v veleslalomu. Če to potrdi, pomeni, da bomo imeli po šestih letih dva veleslalomista med sto, kar vodi tudi do povečanja kvot na vseh tekmovanjih. Hrobat je z dvema najboljšima veleslalomskima rezultatoma kariere točke potrdil, tako da je zelo blizu stoterici."

"Fantje so zdaj naredili tehnični sklop priprav in vidi se, da je pripravljenost na visokem nivoju, zdaj pa sledi blok hitrih disciplin, na sporedu bodo tudi tekme v superveleslalomu in smuku. Stvari potekajo, kot smo si jih zastavili, vložki se bodo obrestovali. V Čilu potekajo zelo dobri treningi, tekme so zelo kvalitetne, saj je na njih močna zasedba tekmovalcev, izboljšujemo startna izhodišča za naprej," je še dodal Verdnik.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.