Svet > Hrvaška
21 ogledov

Slovenci množično na Hrvaško

Dubrovnik Grgo Jelavic/PIXSELL
Na Hrvaškem med prvomajskimi prazniki pričakujejo približno 70.000 slovenskih gostov, več kot polovica Slovencev bo v hrvaški Istri, so napovedali v predstavništvu hrvaške turistične skupnosti v Ljubljani.

Dobre turistične rezultate konec aprila in v začetku maja hrvaški turistični delavci pričakujejo zaradi šolskih praznikov in dejstva, da bodo številni Slovenci z dopusti povezali dva praznika, dan boja proti okupatorju in prvi maj.

Glede na to, da večina slovenskih gostov na Hrvaško prihaja v lastnih aranžmajih, je nemogoče natančno napovedati njihovo število, a je pričakovati približno 70.000 Slovencev, je dejal direktor hrvaškega turističnega predstavništva v Ljubljani Goran Blažić. Ne verjame, da bi morebitno slabo vreme ogrožalo prihod slovenskih gostov.

Kot je pojasnil, podatki turističnih agencij kažejo, da je prodaja organiziranih potovanj na Hrvaško na lanski ravni, ki je bila rekordna.

Blažić je za Novi list dodal še, da so v prvih treh mesecih letošnjega leta beležili devet odstotkov več Slovencev kot v enakem obdobju lani in 15 odstotkov več njihovih nočitev.

Iz hrvaške turistične skupnosti v Milanu so sporočili, da so tudi v italijanskih agencijah zabeležili večji interes za skupinska potovanja na Hrvaško, čeprav so najbolj številni individualni turisti, posebej tisti s kamperji. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.