Šport
41 ogledov

Slovenci po pričakovanjih z Avstrijci

slovenija hokej reprezentanca katovice sp 2016 EPA
Slovenska reprezentanca se bo za prvo mesto na SP divizije I pomerila z izbrano vrsto naše severne sosede.

Čeprav so doživeli en nepričakovan spodrsljaj, poraz s Poljsko, pa so slovenski hokejisti na svetovnem drugoligaškem prvenstvu v Katovicah tam, kjer so pred tekmovanjem tudi pričakovali, da bodo. Na mestu, ki prinaša odločilen boj z Avstrijo za zmago in s tem neposredno napredovanje v elito.

Niti Avstrijci niso končali prvega dela do pričakovanega petkovega odločilnega spopada brez prask; potem ko so že v prvem krogu izgubili točko s Korejci, so sinoči klonili še proti Poljski.

A takšen razplet ni spremenil ničesar v boju za vrh. Zanj se bosta v petek ob 16.30 pomerili Slovenija in Avstrija, pri tem pa ni pomembno, da ima Slovenija zdaj še točko prednosti. Če bo zmagala, bo prednost še večja, prvo mesto pa še bolj zanesljivo. Če bo izgubila, pa se bodo pred njo prebili Avstrijci, Slovenci pa bi v tem primeru morda lahko, ob zanje neugodnem razpletu, izgubili celo drugo mesto.

Vendar se s takšnimi preračunavanji po sredini tekmi Slovenci niso ukvarjali. Vsi po vrsti so poudarjali, kako pomembno je, da so hitro pozabili slabo predstavo proti Poljski in se vrnili v tekmi s Korejo. Čeprav je morda slišati nenavadno, so imeli Korejci pred to tekmo celo boljši položaj na lestvici in niso bili brez možnosti za naskok na prvo mesto.

Toda po začetnem mučenju je igra stekla, Slovenija pa je zmagala zanesljivo s 5:1. Zato Slovenci in selektor Nik Zupančič gledajo samo naprej; najprej do četrtka, ko bodo imeli tekem prost dan in nato trening, potem do petka, ko jih čaka odločilni dvoboj.

"Videti je, moramo vseskozi hoditi navkreber, nič ni lahkega," je o poti Slovenije dejal Zupančič in se že ozrl naprej: "Motivacije ne sme manjkati. Imamo dan počitka, da se bomo regenerirali. Poznamo se dobro, zdaj smo tam, kjer smo želeli biti. In mi bomo pripravljeni," pravi Zupančič o tekmi z Avstrijo.

"Nekako se je že po tekmi s Poljsko vedelo, da moramo zmagati obe preostali tekmi, če želimo biti prvi. Mi smo za to, da bomo prvi, prišli na ta turnir, in do tja nas čaka še ena stopnička," pa je o prihajajočem obračunu s severnimi sosedi dejal Jeglič.

"Imamo dan za počitek, potem pa še zadnja tekma. Še eno odlično predstavo moramo pokazati, da bomo izpolnili ta cilj," pa je bil kratek njegov soigralec v napadu Robert Sabolič, dopolnil pa ga je Pance: "Nekaj takega smo pričakovali. Tekma bo poglavje zase, morali bomo biti zelo disciplinirani, še posebej v obrambi, in izkoriščati dane priložnosti."

In medtem ko je boj za prvo - in tudi drugo - mesto še povsem odprt, je na spodnjem delu lestvice vse jasno. Japonska v štirih nastopih ni dobila niti točke, najbližja tekmeca Italija in Poljska jih imata zdaj po šest, kar pomeni, da so že krog pred koncem Japonci potniki v tretjeligaško konkurenco.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.