Šport
28 ogledov

Slovenci Poljake že premagali, bo uspelo tudi danes?

Odbojka, Vinčič, Urnaut CEV
Slovenci so evropsko prvenstvo v Bulgariji in Italiji začeli z zmago proti Belorusiji, a že v naslednji tekmi skupine C jih čakajo svetovni prvaki Poljaki.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je praktično že v prvi tekmi izpolnila svoj cilj. Če ne bo senzacije, se bo z zmago proti Belorusiji uvrstila med 12 evropskih ekip in se borila za četrtfinale. A pri eni zmagi zagotovo ne misli ostati, priložnost za drugo bo imela že danes, ko se bo v Varni merila z aktualnimi svetovnimi prvaki, Poljaki.

O kakovosti poljskega moštva ne gre izgubljati besed, zagotovo bo v dvoboju velik favorit, a Slovenci se ne mislijo predati, najboljšo poljsko ekipo so že premagali, to jim je uspelo v Ljubljani v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Vedo, da z njimi lahko igrajo, po uspehih v pripravljalnem obdobju proti odličnim ekipam Srbije in Francije so še okrepili samozavest, zavedajo pa se tudi, da bodo lahko sproščeni, da v tej tekmi ne morejo ničesar izgubiti, lahko le veliko dobijo.

"Ta tekma bo imele vsekakor drugačen pridih kot obračun z Belorusijo. Te dve ekipi sta povsem na različni ravni, čaka nas povsem drugačen ritem. A proti takim ekipam smo že igrali, nanjo smo pripravljeni," meni korektor Mitja Gasparini, bloker Alen Pajenk pa ga dopolnjuje: "Če hočemo razmišljati o presenečenju, bomo morali odigrati dvakrat bolje kot proti Belorusiji. Poljaki zagotovo ne bodo naredili toliko napak, kot so jih Belorusi. Mogoče imajo kakšno slabo točko, toda ta ni tako opazna, kot so bile opazne slabosti beloruske vrste. Zagotovo ne bodo tako slabo sprejemali naših servisov. Naša taktika bo, da poskušamo izenačenost rezultata držati do končnice, v njej pa poskrbeti za kakšen break in dobiti niz. To bo tekma, ki si jo že dolgo želimo."

Poljsko ekipo, ki je v prvem krogu s 3:0 ugnala Belgijo, predvsem njen centrski del, zelo ceni tudi Andrea Giani. Prav tako ima same pohvale tudi za njihovega trenerja, Francoza Stephaneja Antigaja, ki je bil odličen igralec, s Poljsko pa je kot selektor že na prvem tekmovanju osvojil zlato kolajno, in sicer lani na domačem svetovnem prvenstvu. Tudi na zadnjem tekmovanju, na katerem so nastopili, so blesteli, dobili deset od 11 tekem svetovnega pokala, a to je bilo po porazu z Italijani dovolj le za tretje mesto, kar pa ni zadostovalo, da bi si priigrali olimpijsko vozovnico. V letošnji svetovni ligi so zasedli četrto mesto, v malem finalu so izgubili z Američani. Ekipa je polna zvezdnikov, kapetan Michal Kubiak in Bartosz Kurek sta le dva izmed njih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.