Šport
67 ogledov

Slovenci pred misijo nemogoče

grega žemlja 2016 hamburg EPA
Močno oslabljeno teniško reprezentanco čaka misija nemogoče. Na Portugalskem se bo borila za obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Slovenske barve bosta prvi dan zastopala Tom Kočevar Dešman in Grega Žemlja.

Slovenija bo na Portugalskem nastopila brez dveh od treh najboljših igralcev. Blaž Rola kot Blaž Kavčič sta prednost dala osebnemu razvoju in tako reprezentanco prepustila na nemilost portugalske izbrane vrste, ki se bo predstavila z vsemi najboljšimi. Joao Sousa, 34. igralec s svetovne računalniške lestvice, ter Gastao Elias (61.) sta nesporna favorita v dvobojih z Gregom Žemljo (158.) ter Tomom Kočevar Dešmanom, 758. z lestvice ATP.

Žreb je določil, da bosta v petek ob 12. uri najprej zaigrala Sousa in Kočevar Dešman, nato pa bosta na vrsto prišla še Elias in Žemlja. Za sobotno igro dvojic sta pri gostiteljih predvidena ista igralca, kapetan Slovenije Blaž Trupej pa je na spored uvrstil Žemljo ter mladega Svena Laha.

Slovenija v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala nastopa od 2011. V tem času je dobila pet od dvanajstih dvobojev, med drugim tudi s Portugalsko 2014 v Kranju. To je bila hkrati ena zadnjih zmag Slovenije v Davisovem pokalu. Od naslednjih petih partij je zmagala le še enkrat, skupni rezultat v dvobojih pa je kar 4:20.

V primeru poraza bo slovenski reprezentančni tenis v letu 2016 na najnižji točki v zgodovini. Še nikoli doslej namreč obe reprezentanci, tako moška kot ženska, nista bili skupaj v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala oziroma pokala Fed.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.