Šport > Košarka
57 ogledov

Slovenci proti Fincem suverenejši

košarka Slovenija Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca je dobila tudi drugo tekmo na pripravljalnem turnirju za pokal Adecco v Kopru. Z 80:59 (24:10, 39:24, 60:39) je premagala izbrano vrsto Finske.

Slovenska košarkarska reprezentanca je zabeležila drugo zmago na pokalu Adecco v Kopru. Po uvodnem tesnem uspehu proti Ukrajini (66:60) je v drugem krogu prepričljivo premagala Finsko z 80:59.

Za razliko od prve tekme, ko Sloveniji nikakor ni stekla igra v napadu, tako da je morala zmago reševati z agresivnostjo v obrambi, so tokrat varovanci selektorja Jureta Zdovca blesteli tako v napadu kot obrambi in vprašanje zmagovalca praktično rešili že v prvem polčasu.

Slovenija je imela v prvem delu odličen izkoristek v napadu; za dve točki je zgrešila le štiri mete (9:13) in zadela šest trojk iz dvanajstih poskusov. Posledično si je na semaforju nabrala 15 točk prednosti in gostom, ki so izgubili že uvodno srečanje z Italijo, vzela voljo do košarke. Na koncu je bil met za dve točki kar 68 %, za tri 33 %, najvišja prednost pa 22 točk (68:46, 34. minuta).

Pravzaprav so Finci hitro spoznali, s kakšno igro se namerava četa Jureta Zdovca zoperstaviti tekmecem na evropskem prvenstvu. Njen zaščitni znak bo trda, agresivna obramba, ki je ob kombinaciji natančne igre v napadu lahko strup za večino reprezentanc. Finci nanjo niso imeli odgovora, tako da so morali na koncu podobno kot že štiri reprezentance pred njo priznati premoč.

Najboljša strelca sta bila znova Zoran Dragić (indeks 20) in Alen Omić (indeks 18). Prvi zvezdnik reprezentance je dosegel 21 točk ob metu 4:6 za dve točki in 3:5 izza polkroga, najvišji igralec ekipe (215 cm) pa je ob stoodstotnem metu iz igre zbral 15 točk in 5 skokov.

Slovenija je v pripravah na evropsko prvenstvo, ki ga bo začela 5. septembra v Zagrebu proti Hrvaški, odigrala sedmo tekmo. Premagala je Novo Zelandijo, Avstralijo, Poljsko, Ukrajino in Finsko, izgubila pa z Avstralijo in Latvijo. V naslednjih šestih dneh jo čakajo še tri najtežje preizkušnje; v nedeljo ob 20.05 v dvorani Bonifika obračun z Italijo za prvo mesto na pokalu Adecco, nato pa še dve tekmi s svetovnimi podprvaki Srbi. Prva bo v četrtek, 27. avgusta, v Stožicah, druga pa dva dni kasneje v Banja Luki.

Pokal Adecco, 2. tekma:

Slovenija : Ukrajina 66:60 (45:46, 27:26, 13:14)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.