Šport
12 ogledov

Brez možnosti, vsega konec po 20 minutah

Nikola Karabatič EPA
Na svetovnem prvenstvu v Katarju je v četrtfinalu Slovenija visoko izgubila proti Franciji. Galski petelini so slavili z 32:23.

Slovenska izbrana vrsta želi ponoviti dosežek z zadnjega svetovnega prvenstva v Španiji, ko je zaigrala med štirimi najboljšimi ekipami tekmovanja. V četrtfinalu je pred dvema letoma sicer ugnala rusijo z 28:27.

Omeyer zaklenil gol

V golu slovenske izbrane vrste je tekmo začel Primož Prošt, Slovenci pa so hitro prejeli prvo izključitev. V peti minuti je imel Xavier Barachet že priložnost, da Francijo popelje v vodstvo s 4:1, a je v protinapadu streljal mimo gola. Do tega rezultata so galski petelini prišli tri minute kasneje, ko je iz sedemmetrovke zadel Guillaume Joli. Po dveh sijajnih obrambah zimzelenega vratarja Thierryja Omeyerja, sta sledila še dva zadetka Francozov, po njihovem vodstvu s 6:1 pa je bila slovenska klop že prisiljena vzeti minuto odmora. Omeyer je zaustavil kar šest od prvih sedem strelov na svoj gol.

Tudi premor ni veliko pomagal, Francozi so povedli z 8:2, na začetku 18. minute pa je bilo po zadetku Nikole Karabatića že 11:4. Omeyer je v 25. minuti zbral že deseto obrambo, na drugi strani igrišča pa so galski petelini prvič poskrbeli za vodstvo z devetimi zadetki (17:8). Ob polčasu so vodili le za gol manj.

Boljši drugi polčas, a premalo

Tudi začetek drugega polčasa ni prinesel spremembe, slovenski tekmeci so povedli tudi z dvomestno številko, kasneje pa so Slovenci le prišli do sape. Gorazd Škof je zbral nekaj obramb, na začetku 45. minute pa je Slovenija po dolgem času zaostajala le za šest zadetkov (17:23). Ob dvojni izključitvi tekmeca je slovenska izbrana vrsta prišla celo na minus štiri, kasneje pa je imela napad še za manjšo razliko. Vendar se ni izšlo, po nekaj izgubljenih žogah Slovencev so Francozi znova pobegnili na 20:28. Dvoboj je bil odločen.

Izjave po tekmi:

Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: "V prvem polčasu smo povsem zatajili, predvsem pri realizaciji, kar nas je tudi pokopalo in zaostanek je hitro narasel. V drugem polčasu smo sicer imeli zelo dobro obdobje, se približali na štiri gole, dvakrat zapravili priložnost za -3. Če tega ne izkoristiš proti Francozom, potem se ti to hitro maščuje."

Jure Natek, reprezentant Slovenije: "Na tej tekmi smo dali vse od sebe. Nismo jim bili blizu, razočarani smo, čeravno smo se borili. Očitno je to naša realnost."

Claude Onesta, selektor Francije: "Sloveniji smo se temeljito posvetili, nenazadnje gre za ekipo, ki se je na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Španiji uvrstila v polfinale. Od svojih igralcev sem zahteval popolno zbranost. V prvem polčasu smo prikazali predstavo visokega ritma, dobro smo igrali v obrambi in napadu, raznovrstna igra pa nam je navrgla visoko prednost. V drugi polovici tekme smo padli, Slovenija se je vrnila, v prelomnih trenutkih dvoboja pa zadržali zbranost."

SP Katar 205, četrtfinale

Slovenija : Francija  23:32 (10:18)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.