Šport > Nogomet
13 ogledov

Slovenci proti Zlatanu Ibrahimoviću

Kvalifikacije za EP 2016, Švedska EPA
Slovenska nogometna reprezentanca bo maja igrala prijateljsko tekmo s Švedsko, ki bo nastopila tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji.

Nogometna zveza Slovenije je sklenila dogovor s švedsko zvezo za prijateljsko tekmo pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Tekma bo 30. maja na Švedskem, kraj dvoboja sicer še ni določen.

Slovenija in Švedska sta se doslej pomerili le enkrat, leta 2008 na štadionu Ullevi v Göteborgu, Švedi pa so slavili z zadetkom Tobiasa Linderotha. V drugem polčasu je takrat za Švede zaigral tudi Henrik Larsson, ki se je počasi poslavljal od izbrane vrste. Trenutno prvega zvezdnika Švedske, Zlatana Ibrahimovića, takrat ni bilo v kadru.

Švedska je trenutno 35. reprezentanca na svetovni lestvici Fife, njena najvišja uvrstitev pa sega v leto 1994, ko je bila na lestvici celo tretja. V kvalifikacijah za Euro 2016 so bili Švedi, ki jih vodi Erik Hamren, v skupini z Avstrijo, Rusijo, Črno goro, Liechtensteinom in Moldavijo tretji, v dodatnih kvalifikacijah pa odpravili Dansko. Na EP se bodo merili z Irsko, Italijo in Belgijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.