Šport
27 ogledov

"Slovenci so popolnoma nori"

Goran Dragić Slovenija Francija Stožice košarka Anže Petkovšek
Evropsko prvenstvo. Francozi Sloveniji napovedujejo boj za najvišja mesta.

"Vedno je lepo zmagati zadnjo pripravljalno tekmo. Evropsko prvenstvo bo nedvomno zanimivo. Slovenija je dežela košarke in vsi skupaj bomo lahko uživali v košarkarskem spektaklu. Na prvenstvu bodo nastopile številne dobre ekipe, zato je nehvaležno napovedovati rezultate," je po dvoboju s Slovenijo in zmagi s 70:65 dejal eden od največjih zvezdnikov prihajajočega 
prvenstva Tony Parker.

Slovenija je med favoriti

Slovenija, ki je doživela šele drugi poraz na 12. pripravljalni tekmi, se je sicer ves čas enakovredno kosala z aktualnimi evropskimi podprvaki. Ti bodo tudi v Sloveniji merili zelo visoko. "Imamo dobro ekipo in mislim, da smo zelo dobro pripravljeni. Poskušali bomo iti do konca, želimo si osvojiti zlato kolajno. Treba pa je igrati tekmo za tekmo," je dejal zvezdnik Portlanda Nicolas Batum, ki je med favorite EuroBasketa uvrstil naslednje reprezentance:

"Lahko nam uspe, tu so še Španija, Grčija, Litva in Slovenija, ki igra doma. Tudi Turčija je dobra; kar nekaj je ekip, ki se bodo bojevale za odličja."

Slovenci so nori!

In kaj meni o Sloveniji? "Popolnoma so nori. Ves čas tečejo po parketu, nikoli se ne ustavijo. Bil sem utrujen, enkrat sem celo pomislil, prosim, naj se ustavijo. So trdni, nikoli ne odnehajo. Imajo tudi odličnega trenerja. Ko je za tabo vsa država, ti lahko uspe nekaj izjemnega. So zelo nevarni. Vsekakor spadajo med favorite," je dejal Batum.

Komentarjev 7
  • dragec 15:32 02.september 2013.

    Saj, naše življenje je eno veliko zavajanje. našo reprezentanco čaka še konkretno delo - vse do sedaj je bila ena navadna predigra

  • Izudin 11:25 02.september 2013.

    Jaz sem na naslov in sliko dobil takoj pravo asociacijo, na 24ur pa res zavajajo.

  • speris 11:11 02.september 2013.

    se strinjam