Šport > Nogomet
32 ogledov

Slovenci ujeli dva Hrvata

avtobus crvena zvezda vetrobransko steklo Crvenazvezdafk.com
Slovenska policija je obravnavala dva hrvaška državljana, ki naj bi sodelovala pri kamenjanju avtobusa srbskega nogometnega kluba Crvene zvezde.

Terme Čatež, ki so v zadnjih letih pripravljalna baza nogometašev beograjskega prvoligaša Crvene zvezde, so bile prizorišče nevsakdanjega incidenta. Nekaj navijačev razvpite hrvaške skupine Bad Blue Boys se je v vodnem parku verbalno zneslo nad nogometaši rdeče-belih, le hitro posredovanje varnostnikov je preprečilo hujši incident.

Navzočnost nogometašev srbskega kluba tako blizu hrvaške meje je očitno zmotila pripadnike razvpite Dinamove navijaške skupine, ki so se pod vplivom alkohola opogumili in verbalno znesli nad člani beograjskega nogometnega kolektiva, ki so bili takrat v vodnem parku ter se kopali v številnih bazenih termalne riviere.

Kot poročajo Večernje novosti na svoji spletni strani, so zagrebški huligani srbske nogometaše obkladali z žaljivkami "cigani, četniki", vendar jim ti niso posvečali pretirane pozornosti. Varnostniki so preprečili telesni stik navijačev z nogometaši, tako da ni prišlo do hujšega incidenta, so pa huligani pri odhodu iz Term Čatež svojo jezo znesli nad uradnim avtobusom Crvene zvezde ter poškodovali sprednje vetrobransko steklo, s čimer naj bi povzročili škodo 2000 evrov.

Slovenska policija je obravnavala dva hrvaška državljana, ki sta se z osebnim vozilom vračala domov, oba je prijela pred mejnim prehodom Obrežje. Policisti so po pogovoru voznika, ki je vozil v vinjenem stanju, aretirali, drugega pa so izpustili z vloženo prijavo zaradi uničenja tuje stvari.

Bolj kot sam incident s hrvaškimi navijači je igralce Crvene zvezde pretresel dogodek pri bazenih, ko je ena od starejših obiskovalk term doživela infarkt in umrla dobesedno pred njihovimi očmi.

Srbski nogometaši brez težav, hrvaška javnost besni

Srbski nogometni velikan je na uradni strani kluba objavil fotografijo poškodovanega vetrobranskega stekla in zapisal, da nogometaši kljub incidentu niso imeli nobenih težav.

Hrvaška javnost vse ostreje obsoja ravnanje nogometnih huliganov, še posebej v luči nedavnega škandala na poljudski zelenici, na kateri so nepridipravi s pomočjo kemikalij izrisali kljukasti križ (svastika). Hrvaški v skrajnem primeru grozi izključitev iz evropskih tekmovanj, kar bi bil hud udarec za državo z bogato nogometno tradicijo. O vse večjem nezadovoljstvu pričajo tudi komentarji na hrvaških spletnih portalih, kjer bralci zahtevajo sankcije, nekateri zelo zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.