Šport
21 ogledov

Slovenci prek Portugalcev z bolnim kapetanom

Slovenski odbojkarji odbojka Slovenija Stožice Hrvaška kvalifikacije za EP Anže Petkovšek
Slovenska odbojkarska reprezentanca je odlično začela kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo, saj je v Nišu s 3:1 v nizih ugnala Portugalsko.

Odbojkarji Slovenije so tekmo proti vročekrvnim Portugalcem začeli nekoliko slabše, saj jim v prvem delu prvega niza ni šlo od rok in so nasprotnikom morali priznati premoč s 25:20. Situacija se je obrnila že v drugem nizu, kjer so prikazali precej boljšo igro in se veselili s 25:19.

Podobno so nato odigrali tudi preostala dva niza, kjer so storili precej manj napak kot Portugalci in ob odličnem bloku tako tretji kot četrti niz dobili z izidom 25:21. Kvalifikacije so se za Slovence tako začele odlično, jutri pa jih čaka težak preizkus, saj se bodo udarili s favoriti skupine, domačini Srbi. Na svetovno prvenstvo se sicer iz vsake skupine neposredno uvrsti zgolj ena reprezentanca, pridružila pa se jim bo tudi najboljša izmed vseh drugouvrščenih reprezentanc. 

Slabe: "Proti Srbom ključen servis"

"Stresna tekma. Začeli smo sicer s postavo, ki ji zaupamo, a je imela težave. Predvsem na sprejemu in pa pri prodornosti v coni štiri. Videli smo tudi, da naše blokerje ne čuvajo, zato smo spremenili taktiko, naredile nekaj menjav, kar nam je prineslo izboljšanje. Predvsem imam tu v mislih prihod v igro Šketa, ki je opravil svoje, igral je izvrstno. Alen nekaj takega opravlja tudi pri Modeni, zato zame njegova igra ni presenečenje. Vsaka čast tudi Tinetu Urnautu, ki je še včeraj ležal z visoko vročino, danes pa se brez njega najbrž ne bi izvlekli. Pohvalim pa lahko vse fante, prišli smo do izredno pomembne zmage, zdaj lažje lahko pričakujemo Srbijo, ki bo v tekmi z nami zagotovo favorit. A naša naloga je, da se spočijemo, mislim, da bomo zato imeli dovolj časa. Proti Srbiji bo pomemben predvsem servis, ki danes ni bil ne vem kako prodoren, posebej to velja za prvi niz, z njim bi izločili njihove blokerje, njihovo najmočnejše orožje. Nekoliko pa se bojim, kakšno bo stanje nekaterih naših igralcev. Urnaut je bolan, gotovo se je danes iztrošil, Šket si je včeraj zvil gleženj in tudi ni najbolj pripravljen," je po tekmi obširno analizo in pričakovanja pred srečanjem z gostitelji obelodanil slovenski selektor Luka Slabe.

Kvalifikacije za SP, izid:

Slovenija : Portugalska 3:1 (-20. 19, 21, 21)
Vidič 14, Šket 13, Kamnik 11; Lucas 19, Jose in Cruz 10.

Komentarjev 1
  • texpower007 17:37 03.januar 2014.

    polovica igralcev je praktično domačinov haha