Ambient
39 ogledov

Slovenci zasnovali prvi pametni radar na svetu, Scoutee

Scoutee Žurnal24 main
Radar, ki ga povežete s pametnim telefonom, lahko na Kickstarterju podprete še v naslednjem mesecu in pol.

Scoutee je majhen in inovativen radar, ki revolucionira merjenje hitrosti v športu. Je eden manjših radarjev na svetu, povežete pa ga lahko z aplikacijo, naloženo na vaš pametni telefon. Včeraj je Scoutee začel zbirati sredstva na Kickstarterju in v prvem dnevu zbral že kar desetino sredstev.

Produkt je v prvi vrsti zasnovan za mlade igralce baseballa in njihove trenerje. Majhen radar, ki ga lahko držite v dlani, meri hitrost žoge in preko Bluetootha prenese podatke na uporabnikov pametni telefon, ker lahko športniki določijo še druge parametre meta in posnamejo video. Rezultate in videe lahko delijo s prijatelji, trenerji ali iskalci talentov.

Scouteejev končni cilj je zagotoviti igralcem baseballa in njihovim trenerjem orodje, s katerim bi lahko na preprost način izmerili hitrost prav vsakega meta, določili njegove parametre in sledili svojemu napredku skozi čas. Posebna aplikacija namreč ponuja vpogled v zgodovino podatkov in njihovo analizo, pa tudi analizo video posnetka meta. Scoutee zagotavlja odlično zanesljivost in točnost, ki je primerljiva z najboljšimi produkti na tržišču.

Scoutee je zasnoval Miha Uhan, bivši metalec baseballa in član slovenske baseball reprezentance. Želel je zasnovati preprosto in intuitivno orodje za beleženje napredka mladih špornikov in preprost vmesnik, ki njihov talent predstavi svetu. Med ostalimi člani ekipe najdemo še Luko Malija, izkušenega strojnika, Tomaža Korošca, inženirja radijskih frekvenc in Majdo Dodevsko, strokovnjakinjo v PR in marketingu.

Prispevajte k zagonu produkta in izdelavi prvih modelov tudi vi!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.