Slovenija > Črna kronika
116 ogledov

Slovencu, ki se je boril za Islamsko državo, zasegli kup orožja

zasezeno orozje Carinski urad Maribor
Kriminalisti so med hišnima preiskavama Slovencu, ki naj bi se boril na strani islamskih skrajnežev v Siriji, zasegli avtomatsko orožje, naboje, neuradno pa tudi raketomet, je poročal POP TV

Osumljenega Boštjana Skubica sicer niso pridržali, so mu pa odvzeli orožje. Preganjali ga bodo zaradi nezakonitega posedovanja orožja, ne pa tudi zaradi terorizma. Skubic se je po poročanju Pop TV boril za islamsko državo v Siriji, preiskavi pa sta bili v Ljubljani in na Vrhniki. 

Po poročanju medijev v BiH naj bi se poleg njega v vrstah skrajnežev v Siriji boril še en Slovenec, Rok Žavbi. Oba naj bi rekrutiral bošnjaški imam Bilal Bosnić, ki ima družino tudi v Sloveniji. Bosnić je bil leta 2012 v Ljubljani na odprtju sunitske molilnice, 2. septembra pa so ga oblasti BiH aretirale v okviru operacije Damask, v kateri je bilo prijetih več skrajnežev.

Obveščevalna služba BiH naj bi ugotovila, da sta bila tako Skubic kot Žavbi na Bosnićevem posestvu v Bužimu v BiH. Tam sta se tudi spreobrnila v muslimansko vero in se izurila za boje. Bosnić naj bi sicer v BiH veljal za enega glavnih akterjev novačenja borcev za skrajneže v Siriji.

Komentarjev 8
  • Žurnalček 10:20 14.oktober 2014.

    Zakaj se pa nista šla borit na in za legalno oblast v Siriji inIraku . Ne glede na razlog njihovega odhoda v borbo na strani nelegalistov , sta postala PSA VOJNE in kazen ki sledi , ne more biti manjša ...prikaži veča od 12 let , vsaj to je pravna praksa sodišča v GB , in je to potem tudi praksa EU . Ker je za to zagrožena kazen več kot 5 let , bi morala tale dva idiota biti že v arestu ,še boljše pa da ju pošljemo u Gvantanamo, pa se naj CIA z njima hebe!

  • Avatar čavez
    čavez 07:50 25.september 2014.

    To so za mene teroristi in nikoli me nihče ne bo prepričal da nekega dne ne bodo po ukazu islamistov pobijali doma.

  • depresija 22:31 24.september 2014.

    Zakaj sta se sploh vrnila.. A sta se usrala zdej, ko so jih začel mal bolj resno bombat? Tam bi ostala pa 93x na dan molila in čakala na svojih 72 devi...čnikov!