Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Slovencu na Hrvaškem grozi do pet let zapora

hrvaška policija Tomislav Miletic/PIXSELL
Slovencu, ki je osumljen poskusa umora dveh slovenskih državljanov in je trenutno v preiskovalnem priporu na Hrvaškem, grozi do pet let zapora.

Z okrožnega državnega tožilstva v Pulju so za Žurnal24 sporočili, da v kazenskem postopku zoper slovenskega državljana M. U. še vedno zbirajo dokaze. Dvaindvajsetletnik je osumljen poskusa umora pred nekim nočnim klubom v Umagu, kjer je z avtomobilom poškodoval 22-letnega A. D. in 21-letnega J. R. iz Slovenije. Poleg njega je policija aretirala še dva 22-letnika iz Slovenije (Ž. Z. in M. L.), ki sta osumljena pomoči pri kaznivem dejanju poskusa umora.

Po prvem zaslišanju preiskovalnega sodnika je bil zoper trojico odrejen 30-dnevni preiskovalni pripor. Ta se lahko po potrebi podaljša.

Za umor je na Hrvaškem zagrožena kazen od pet do 20 let zapora, za tiste, ki so obsojeni poskusa umora, pa je lahko zagrožena kazen nižja od minimalne, se pravi do pet let. Dvojici, ki je osumljena pomoči pri kaznivem dejanju, grozi od šest mesecev do pet let zapora.

Bo primer prevzela Slovenija?

Na vprašanje, ali bodo kazenski postopek predali Sloveniji, v tem trenutku še ne morejo odgovoriti. To vprašanje smo naslovili tudi na slovensko pravosodno ministrstvo. Na odgovore še čakamo.

Na naši generalni policijski upravi pa so za nas povedali, da policija o tem primeru s strani hrvaških kolegov ni bila obveščena. Je pa s sodelovanjem policije obeh držav zadovoljno hrvaško notranje ministrstvo. Tam so nam na vprašanje, kako poteka komunikacija med državama, odgovorili, da "zelo dobro".

Komentarjev 1
  • somebody 01:40 31.julij 2013.

    dvaindvajsetletnik je šel že v ponedeljek domov!! vi pa vaši članki hahah, popolna bedarija!