Šport > Moto športi
92 ogledov

Slovenec, ki sanja o formuli ena

gašper mihevc Instagram
Mladi slovenski dirkač Gašper Mihevc je naredil prvi korak na poti k uresničitvi svojih sanj.

Gašper Mihevc je ba dirki serije WSK (World Series Karts) v kategoriji KF pred dnevi dosegel prve stopničke. Na preizkušnji na italijanskem dirkališču Adria je bil tretji in kot drugi najmlajši na dirki dosegel enega večjih uspehov slovenskega kartinga.

Šele štirinajstletni Mihevc je tekmoval v konkurenci starejših dirkačev, saj v tej kategoriji večinoma nastopajo vozniki, stari 19 in 20 let.

gašper mihevc | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Iz njegovega tabora so sporočili, da se zdaj pripravlja na najpomembnejšo dirko v sezoni - preizkušnjo svetovnega prvenstva za kategoriji KFJ in KF, ki ga čaka konec septembra. Mihevc je član italijanske ekipe Baby Race, kjer je lani začel tekmovati v kategoriji KFJ, letos pa nastopa v močnejši kategoriji KF.

"Postavil sem si visoke cilje, saj ljudje z visokimi cilji spreminjajo svet. Želim si, da bi postal prvi slovenski voznik formule ena. Vem, da so pri mojih letih to sanje. Ampak če ne bom sanjal velikih sanj in si ne bom postavljal visokih ciljev, ne bom dosegel niti tistih dosegljivih," je sporočil mladi Ljubljančan. Njegova dirkaška vzornika v najvišjem razredu avtomobilističnega športa sta Fernando Alonso in Nico Rosberg.

Njegov glavni kratkoročni cilj pa bo jeseni uvrstitev med 34 najboljših voznikov na svetu v kategoriji KF na svetovnem prvenstvu, ki se bo odvijalo med 24. in 28. septembrom na dirkališču La Conca v Italiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.