Slovenija > Črna kronika
59 ogledov

Slovenec ujet s tabletkami za izdelavo metamfetamina

Tablete alkohol-T Žurnal24 main
Na mejnem prehodu s Srbijo, nedaleč od Osijeka, so hrvaški policisti prijeli 30-letnega Slovenca s 5000 tabletkami rinasek, ki se lahko uporabijo za izdelavo metamfetamina.

Preiskovalni sodnik v Osijeku je za 30-letnega Slovenca odredil enomesečni pripor zaradi nepooblaščene izdelave in prometa z mamili. Pet tisoč tabletk so policisti pri moškemu našli med pregledom njegovega vozila. Za zdravila pa ni imel nobene dokumentacije. V

Zdravilo rinasek, ki se sicer uporablja proti alergijskim motnjam, vsebuje pseudoefedrin, ki ga je mogoče uporabiti za izdelavo kristaliziranega metamfetamina, ki je bolj znan kot "crytsal" ali "ice".

Gre za zelo nevarno sintetično mamilo, ki je lahko bolj škodljivo za zdravje uporabnikov kot heroin ali kokain. Iz zaplenjene količine rinaseka je možno izdelati približno 250 gramov metamfetamina, ki na črnem trgu doseže vrednost približno 20.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.