Šport
69 ogledov

Henigman: To je za nas nekaj novega

nik henigman EPA
Slovenska rokometna reprezentanca je uspešno prestala prvi test svetovnega prvenstva v Franciji. Jasnejšo sliko bo podala druga tekma z Islandijo.

Slovenski rokometaši so v uvodnem krogu skupinskega dela SP 2017 po pričakovanjih premagali Angolce in si pripravili dobro izhodišče za nadaljevanje prvenstva. Končni izid je bil 42:25 v korist varovancev Veselina Vujovića.

Angolci so tekmo začeli udarno in izpeljali več uspešnih akcij, a se Slovenci niso zmedli in ostali zvesti taktiki hitrih protinapadov. Po desetih minutah igre se je tehtnica dokončno prevesila na stran Vujovićeve čete in za afriško reprezentanco poti nazaj ni več bilo. Do odmora je razlika narasla na devet golov, ob koncu tekme je ekipi ločevalo 17 zadetkov.

''Pričakovali smo poraz, naš cilj pa je bil, da iztržimo čim manjšo razliko v golih. Nismo vajeni tega podnebja. V Angoli in na Portugalskem je bilo vroče, tukaj je mraz,'' je povedal selektor reprezentance iz jugozahodne Afrike Marcelino Nascimento.

V slovenskem taboru so bili z izkupičkom zadovoljni, vtise pa je za spletno stran tekmovanja strnil debitant na SP Nik Henigman. ''Na začetku smo imeli nekaj težav v obrambi, nato pa je trener zahteval minuto odmora in vse je uredilo. Za nas so bili ključni protinapadi in dobra obramba,'' je povedal slovenski reprezentant.

''To je bila moja prva tekma na svetovnih prvenstvih in lepo je bilo zaigrati za Slovenijo. Angola je izvajala napade v petih sekundah, komaj se zaveš, oni že streljajo na gol. To je za nas nekaj novega. Mi organiziramo napad in taktiko, oni pa streljajo, streljajo, streljajo,'' je dodal Henigman.

Realnejšo sliko o kakovosti slovenske izbrane vrste bo podala tekma z Isladnijo, ki bo na sporedu v soboto ob 14.45.

 Vrhunci tekme:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.