Šport
52 ogledov

Zgodovina ni na strani Slovenije

Slovenija hokej trening slovenska hokejska reprezentanca Profimedias
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes popoldne odigrala peto tekmo na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Parizu.

Slovenci pred bržčas odločilno tekmo za obstanek v soboto proti Belorusiji upajo, da bodo lahko tudi favorizirani Češki odščipnili kakšno točko. Tekma se bo v pariški dvorani Bercy začela ob 16.15.

Slovenci so pred SP potihoma pričakovali, da se bodo lahko borili za kaj več kot sedmo mesto, ki zagotavlja obstanek. A razplet dosedanjih tekem kaže, da bodo Slovenci na tem prvenstvu v podobni vlogi kot na dosedanjih, saj imajo le eno točko, tekmeci v boju za četrtfinale pa pet ali več.

A s tekmo z Belorusi se bodo selektor Nik Zupančič in njegovi izbranci ukvarjali po današnji s Češko. Današnji tekmec je teoretično velik favorit za zmago, a Slovenci so optimistični in upajo, da bodo dobro predstavo s tekme proti Finski, ko sta bila moštvena vnema in borbenost na zelo visoki ravni, oplemenitili tudi s strelskim učinkom in morda poskrbeli za manjše presenečenje.

Češka ima seveda v obračunu s Slovenijo na papirju status jasnega favorita. Na začetku tekmovanja Čehom sicer ni šlo, kot bi si želeli, zdaj pa imajo po petih tekmah sedem točk in so že na mestih, ki vodijo v četrtfinale. Res pa je, da so se na četrtkovi tekmi namučili z Norvežani in slavili šele po podaljšku, potem ko se je redni del končal z 0:0.

Na njihovi strani pa je tudi zgodovinska statistika medsebojnih slovensko-čeških dvobojev; doslej so na elitnih SP Slovenci in Čehi igrali trikrat, vse tekme so dobili Čehi, a so se vse končale z dokaj tesnim izidom. Leta 2003 na Finskem je bilo 2:5, leta 2006 v Latviji 4:5, leta 2013 na Švedskem pa 2:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.