Magazin > Film & Glasba & TV
83 ogledov

Slovenija ima najstarejšega žiranta

Tinkara Kovač Eurosong Jani Ugrin / MMC RTV SLO
Slovenija bo imela na prihajajoči Evroviziji med vsemi državami udeleženkami najstarejšega žiranta. Med podeljevalci slovenskih točk tudi Andrej Šifrer.

Evropska zveza televizij je objavila seznam vseh nacionalnih žirantov, ki bodo imeli na letošnjem izboru evropopevke še posebej pomembno vlogo. Kot je znano, bodo imeli nacionalni žirantje 50-odstotno težo glasu pri končnem točkovanju in to tako v polfinalu kot finalu. Drugo polovico bodo tako kot doslej prispevali telefonski glasovalci v posamezni državi.

Tinkara bo vodila peterico

Vsaka država je morala prispevati seznam petih žirantov in enega rezervnega člana. Slovenski žiratnje so: Tinkara Kovač (predsednica), Miha Gorše, Sandra Feketija, Alex Volasko in Andrej Šifrer.

Med 237 imeni na seznamu vseh žirantov pri Evropviziji posebej izpostavljajo ime slovenskega "rezervista" Dušana Hrena, saj je s 86 leti daleč najstarejši. Prav Hren je bil tisti, ki je davnega leta 1961 vodil jugoslovansko delegacijo, ko je takrat prvič nastopila na tekmovanju za popevko Evrovizije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.