Šport
142 ogledov

Slovenija ima boksarsko medaljo!

mateja rajterič rudolf pavlin BZS
Po 18 letih ima Slovenija zopet boksarsko medaljo, in to v članski konkurenci. Kakšnega sijaja bo, bomo videli v nadaljevanju prvenstva.

Bron se že lesketa v rokah naše najboljše boksarke Mateje Rajterič, ki je v kategoriji do 48 kg v fantastični četrtfinalni borbi premagala  favorizirano poljsko šampionko Angeliko Gronsko in poskrbela za navdušenje v slovenskem taboru.

Rajterič: ''Želim si finale''

''Ne zavedam se še uspeha. Čustva so me popolnoma prevzela.  Izjemno sem srečna, medalja je tu, sedaj lahko samo še nadgradim. Ob tej priložnosti bi se rada iskreno zahvalila mojima trenerjema Rudiju Pavlinu in Yousefu Hasanu, res sta mi ves čas stala ob strani. Trdo smo garali in to je nagrada, čeprav se verjetno pomembnosti sploh še ne zavedam. Toda to me ne bo uspavalo, gremo naprej, moramo se fokusirati na naslednjo borbo, ki me čaka. Hvala še enkrat vsem, ki so mi na kakršen koli način pomagali. Želim si finale,'' je takoj po izjemni zmagi povedala naša šampionka. Kdaj čaka Matejo polfinalni obračun (četrtek ali petek) in s kom, bo znano šele danes pozno ponoči.

Pavlin: ''Radi bi še stopničko višje''

''Veseli in srečni smo. Kako ne bi bili, saj imamo po 18 letih zopet medaljo. To je zagotovo eden največjih uspehov v zgodovini slovenskega boksa. Mateja je dominirala celo tekmo, fantastično je boksala in pokazala veliko boksarskega znanja. Popolnoma zasluženo je slavila s 3:0, z enoglasno odločitvijo sodnikov. Čeprav popolnoma razočarani Poljaki, so nam iskreno čestitali za njeno vrhunsko predstavo. Toda čas za slavje še pride, radi bi še stopničko višje. Mateja je to sposobna,'' pravi njen trener in predsednik boksarske zveze Slovenije Rudolf Pavlin.

Leta 1995 je bron na mladinskem evropskem prvenstvu v boksu osvojil Gordan Ceder, kar je bila prva medaljo za Slovenijo na kakšnem velikem tekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.