Magazin
1070 ogledov

Slovenija ima talent: Zmagala sta WildArt

Vid in Domen Valič
1/15
Saša Despot
Znan je zmagovalec šeste sezone šova Slovenija ima talent. Gledalci so odločili, da 50 tisoč evrov dobita WildArt. V superfinale se je uvrstil tudi Isaac Palma.

Zmagovalca sta se zahvalila za glasove in dodala, da so jima gledalci pomagali dokazati, da klasični inštrumenti niso "bedni".

Oder je krstila Aleksandra Vovk, sestra Aleša Vovka, moža žirante Marjetke Vovk. Aleksandra je povedala, da zaradi Marjetke sprva ni hotela v šov, a si je premislila. Marjetka o njeni prijavi ni vedela nič. Aleksandra je zapela pesem Euphoria, s katero je na Eurosongu zmagala Švedinja Loreen. Branko Čakarmiš je povedal, da je bila fantastična in da mu je všeč, da je vsakič drzna. Lado Bizovičar je bil navdušen nad izborom pesmi. "Super začetek,“ je dodal. Ana Klašnja je izjavila, da je 16-letnica na odru vedno pokazala drug obraz in da, kadar nastopa, daje občutek, da je starejša od 16  let. "Tamala, razturala si spet. Ponosni smo nate,“ pa jo je pohvalila Marjetka.

Sledil je duo Batista Cadillac, ki ga sestavljata Urban in Matija. V predstavitvenem videu sta povedala, da sta samska in da je glasba njuna ljubica. Predstavila sta se s pesmijo Črta pevca Slavka Ivančiča. "Tvoja barva glasu je fenomenalna. Skupaj sta bila vrhunska. Fajn, da sta si izbrala slovensko pesem. Mene sta navdušila,“ je dejala Marjetka, Lado pa je izjavil, da Slavko Ivančič še nikoli ni bil tako „kul“ kot danes. "Verjamem, da je Slavko ponosen,“ je še pripomnil. "Danes sta bila najboljša. Naredila sta rom pom pom,“ je bila vzhičena Ana. Navdušen je bil tudi Čakarmiš. "Dekleta bodo jedla iz tvojega glasu,“ se je še pošalil.

Nato je na oder stopila pevka Eva Gorenc. Povedala je, da se je peti učila v kopalnici, sedaj pa vadi pri pevki Ireni Yebuah Tiran. Zapela je pesem Righteous Brothers, znano iz filma Duh, Unchained Melody. "To, kar si si zadala, si opravila odlično. To je bil en čisti užitek. Bilo je 'mega',“ je povedal Bizovičar, Marjetka pa je povedala, da je bila Eva na odru čarobna in da je pokazala čustva. "Presenetila si. Upam, da sedaj verjameš, da si zaslužiš stati na odru,“ je njen nastop ocenila Ana, Branko pa je izjavil, da je bila njena interpretacija neverjetna.

Gledalcem so se nato predstavili plesalci LED motion. V skupini je pet fantov in eno dekle. "Premagali ste vse. Dokazali ste, da talent brez garanja ne pomeni nič. V kratkem času ste naredili izjemno točko,“ je bila navdušena Ana. Lado je povedal, da je bila točka tako dobra, da je niti ne more razumeti. Vzhičena je bila tudi Marjetka: "Genialni ste.“

Nato je bil na vrsti 19-letni študent ekonomije Luka Sešek, sin radijska novinarja Jureta Seška. Luka igra kar štiri inštrumente. Zapel je pesem Moja skupine Modrijani. "Ti si res poseben. Tvoj glas je nekaj posebnega. Ti si sonček, krasna oseba. Pevec ni le interpret, ampak tudi idol mladim. Ti imaš pozitivno sporočilo, si navdih,“ je povedala Marjetka. Ano je ganil do solz. "Od vokalistov sem najbolj čakala tvoj nastop. To, kar na odru pokažeš, je noro. Si briljanten. Ti si od pevcev moj favorit.“ "Sorry, dragi Modrijani. Tale model je naredil boljšo pesem,“ je Luko pohvalil Lado, ki verjame, da bo Luka v svetu glasbe uspe. Branko pa je izjavil, da v šestih letih, odkar je žirant tega šova, videl le malo takšnih nastopov.

Na oder je za njim stopil David Matići, ki ne zna le peti, ampak igrati tudi na kitaro in na klavir. Od nekdaj si je želel, da bi ga spoznala cela Slovenija. Za nastop je izbral pesem I can't feel my face pevca The Weeknd. "Ti si eno lepo odkritje. Veselim se tvojih nastopov. Ne bom pa rekel, da je bil to tvoj najboljši nastop. Pričakujem pa kmalu album,“ je povedal Lado. Marjetka je pohvalila njegov pogum in izpostavila, da si je izbral težko pesem. Strinjala se je z Ladom, da je bil na odru že boljši, a pohvalila njegov glas in talent. "Danes si presenetil. Šel si v drugačen žanr,“ pa je povedala Ana in mu napovedala lepo pevsko kariero. "Mislim, da si iz letošnje sezone Talentov največ potegnil,“ pa ga je pohvalil Čakarmiš.

Potem je oder zavzela plesalka na drogu Anja Šivič, ki zase pravi, da je trmasta, delavna, čutna in energična. Izjavila je tudi, da si življenja brez droga ne predstavlja več. "Prečudovito si združila balet, gimnastiko in ples ob drogu. Imaš nekaj, kar gledalci ne bodo nikoli pozabili,“ je bila ganjena Ana. Lado se ji je zahvalil, da ni niti pevka niti plesalka, ampak umetnica, ki se ponavadi ne uvrsti v finale takšnega šova. "Zato sem vesel, da si danes tukaj na odru,“ je še povedal. Branko je dejal, da je bila čudovita in, tako kot Lado, poudaril, da ji najbolj leži ples na drogu. Marjetka je bila presenečena, da je pokazala še "dva nova elementa“. "Tvoji nastopi so, kot bi govorila pravljico. Si izjemno talentirana. Vsem Slovencem si razširila obzorja,“ jo je pohvalila Marjetka.

Sledil je nastop skupine The Plut Family, ki si želi nastopov na velikih odrih. Predstavili so se s pesmijo pevke Donner Summer - Bad girls. "Po pričakovanjih. Mlada energija, super nastop,“ je po nastopu povedal Branko, Lado pa dodal: "To je bil pravi band. Vse je bilo točno.“ Marjetka je izjavila, da je Simonina oboževalka. "Vesela sem, da ste skupina, ki igra kvalitetno glasbo.“ Ana pa je izpostavila, da imajo vse, kar potrebujejo za uspeh.

Kot deveti je nastopil Argentinec Isaac Palma, ki šele eno leto biva v Sloveniji. Pred nastopom je povedal, da bo na odru pustil svoje srce. V slovenščini in španščini je zapel priredbo pesmi Hallelujah pevca Leonarda Cohena. Ana je ostala brez besed, Lado pa je izjavil, da je malo zaljubljen vanj. "Začaral si me,“ je še dahnila Ana. "Tvoj glas je tako lep in mogočen. Res si nas očaral. Bilo je prekrasno. Popoln pevec si. Hvala ti,“ je njegov nastop ocenila Marjetka. "To je bila glasba ljubezni,“ pa je kot zadnji žirant povedal Čakarmiš.

Zadnja sta na oder stopila 14-letna glasbenika Timotej in Lenart (WildArt). Eden igra violino, drugi je čelist. Zaigrala sta pesmi Smooth Criminal pevca Michaela Jacksona in The Show must go on skupine Queen. Lado, ki je na plano potegnil zlate spodnjice, je povedal, da poka od ponosa. "Obnemeli smo. Na oder sta prinesla talent, samozavest, igrivost in navdih vsem mladim,“ je bila navdušena Marjetka, Ana pa ju je označila za edinstvena. Branko je pohvalil njuno energijo. "Rojena sta za oder,“ je še dodal.

 

Komentarjev 5
  • Janez_53 15:44 21.december 2016.

    Ja, seveda! Jaz sem pa doktor znanosti!

  • oher.panties 16:02 19.december 2016.

    Čujte, pravična zmaga, ni kaj... Pa tudi če bi Argentinec zmago, nič hudega!!!... Če pa bi zmagal kaki "Argentinec" slovenskega rodu, pa bi blo kritično... kajti tam živi mnogo izdajalcef slovenskega naroda...domobranci... Te bi tudi SDS-ofci glasovali !!!

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:26 19.december 2016.

    Glede na to, da sem poklicni glasbenik z akademsko izobrazbo, najbrž ločim pravilno intonacijo od "fušanja" in težave s tempom, ki jih je imela Plutova družina..... Da ne govorim o prvi točki (Volk), ki je bila res šus mimo.