Šport
16 ogledov

Slovenija in Nemčija za vstopnico v Rio

dragan gajić sp doha katar 2015 EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes igrala zadnjo tekmo na svetovnem prvenstvu v Dohi.

V osrednji dvorani v Lusailu se bodo naši fantje za končno sedmo mesto pomerili z Nemčijo, tekma pa se bo pričela ob 14.30. Slovenija si bo v primeru zmage zagotovila neposreden nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre prihodnje leto v Rio de Janeiru, zavoljo številnih celinskih tekmovanj v tem letu in prihodnje leto pa je možen scenarij, da bi si nastop zagotovila tudi v primeru današnjega poraza.

Po obliž za četrtfinalne rane

Slovenija je v dosedanjem delu svetovnega prvenstva v skupinskem delu premagala Čile, Belorusijo in Brazilijo ter izgubila proti Katarju in Španiji. V osmini finala je bila boljša od Makedonije, v četrtfinalu izgubila proti Franciji, na sobotni tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta pa od Danske.

Njena današnja tekmica je v skupinskem delu premagala Poljsko, Rusijo, Argentino in Savdsko Arabijo ter remizirala z Dansko. V osmini finala je izločila Egipt, v četrtfinalu klonila proti Katarju, v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta pa od Hrvaške.

''To je naš finale, nič drugega kot finale,'' je povedal kapetan nemške reprezentance Uwe Gensheimer. Obe reprezentanci sta izgubili zadnji dve tekmi svetovnega prvenstva, zato bosta naredili vse, da se od Katarja poslovita z zmago. ''Izgubili smo vse tekme proti vrhunskim ekipam, zato upam, da nam bo uspelo spreobrniti našo usodo in uspešno končati tekmovanja,'' je povedal najboljši strelec prvenstva Dragan Gajić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.