Magazin > Odnosi in prosti čas
3852 ogledov

Slovenija in svet: Jasnovidka in astrologinja o letu 2017

elena seničar Žurnal24 main
O tem, kaj svetu in Sloveniji prinaša leto 2017, smo povprašali astrologinjo Gaio Asta in intuitivno terapevtko, ki ima jasnovidne sposobnosti, Eleno Seničar.

"Možen je napad na slovenskega politika“

Intuitivna terapevtka Elena Seničar (www.elenasenicar.si), ki ima tudi dar jasnovidnosti, napoveduje poslovno uspešno leto, za ministrico za zdravje pa ima slabe novice ... Pravi tudi, da je možen napad na slovenskega politika in huda nesreča slovenskega estradnika.

Kakšno leto čaka Slovenijo in svet?
Leto 2017 bo zelo poslovno, to bo leto ustanavljanja uspešnih podjetij. Leto 2017 bo ekonomsko prelomno, vzpodbudno. Možni so šoki, padec vlade, nastanek zmede, na plano bodo prišli stari akterji, ker za nove še nismo pripravljeni. Na političnem parketu se obetajo velike spremembe. Če pogledamo svet. Donald Trump bo začel skrbeti za ameriško ekonomijo, določene vojaške napetosti bodo izginile, vidim tudi dober odnos med Rusijo in Ameriko.

Kaj bo z begunsko krizo? Nas bo še bolj prizadela?
Begunska kriza je na nek način že umirjena, ker so stvari pod kontrolo. Novih šokov za Slovenijo ne bo, ker je Nemčija imela več časa, da je začela s politiko vračanja beguncev. Kot vemo, so nazaj že poslali letalo z begunci. To ne bo edino ...

Bomo dobili učinkovito zdravstveno reformo?
Ne še, ker je sistem zelo zakoreninjen in zapleten. Možno je, da bo padel na nično točko in se bo potem stabiliziral. Ni se še našel človek, ki bi se tako zelo izpostavil in bil pogumen, da bi to izpeljal. Verjetno bo, v naslednjih letih ...

Kaj bo s slovenskim gospodarstvom?
Obeta se visoka rast slovenskega gospodarstva, in to ne glede na to, kaj se dogaja v politiki. Mi Slovenci smo zelo, zelo odgovorni in zdaj se bo pri nas uravnala plačilna disciplina, kar bo vzpodbudilo zaupanje. Poudarek bo v gostinstvu, turizmu. To je naša prioriteta.

Kakšno bo politično vzdušje? Nas čakajo predčasne volitve?
Če bo padla vlada, bodo tudi predčasne volitve. Spomladi se lahko že začne dogajati ...

Se bodo krizna žarišča po svetu umirila? Bo izbruhnil še kakšen konflikt?
Možni so teroristični napadi na vrtce, zdravstvene domove... Na šibke točke družbe, ker so najbolj izpostavljeni, vendar ne v Sloveniji.

Kaj bo prinesel Donald Trump?
Ekonomske spremembe. V Ameriki, ki se bo začela ukvarjati s svojimi težavami, lahko pride do revolucije, podobni tisti v Sovjetski zvezi konec osemdesetih let, saj imajo veliko notranjih (državnih) nesoglasij. Amerika je dolžna prevzeti odgovornost za svojo državo, za svoj narod, za svoje ljudi, kar je dobro. V Ameriki lahko pride do katastrof, v prihajajočih letih lahko pride tudi do izbruha vulkana.

Se obetajo večje naravne katastrofe? Kje in kdaj?
Kot sem že omenila, lahko v Ameriki izbruhne vulkan, na Japonskem zna biti kar nekaj potresov. Večinoma nas čakajo potresi, izbruhi vulkanov, vročinski valovi, poplave ... V Sloveniji zna priti do požarov, potresov, ampak nič kaj pretresljivega, saj smo na te katastrofe tudi že navajeni. Pojavi se lahko tudi vročina, sicer pa nam je narava naklonjena, gozdovi nam dajejo zavetje.

Vidite kakšne posebne dogodke/tragedije, v katere bi bili vpletene slavne osebe?
Zgodi se lahko napad (podoben atentatu) na političnega voditelja v Sloveniji. Pri slovenskih športnikih se lahko pojavijo poškodbe nog, možna pa je tudi smrt enega od slovenskih estradnikov (prometna nesreča ...).

Predčasnih volitev ne bo

gaia asta | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Astrologinja Gaia Asta (www.astrogaia.net) napoveduje pozitivno leto, narave pa se bo treba bati spomladi. Tudi ona ima glede gospodarstva zelo optimistične napovedi.

Kakšno leto čaka Slovenijo in svet?
Leto 2017 bo precej bolj pozitivno leto, je v znamenju Venere, planeta ljubezni in harmonije. Če kdaj, potem je letos čas za ustvarjanje lepih odnosov. Slovenci bi se morali kot narod bistveno izboljšati in popraviti, držati skupaj in podpirati en drugega. Slovenija bo imela veliko priložnosti v turizmu, povečala se bodo tuja vlaganja, označena bo kot varna država. Vojne se bodo umirjale, s tem, da bodo še vedno posamezni izgredi in teroristične akcije na območju Evrope. Svetovna politika se bo nekoliko unesla, vladale bodo zmernejše in bolj pozitivne energije, predvsem na področju Evrope se bodo krepili zeleni. Ob klimatskih spremembah bo nemirna narava poskrbela za kar nekaj težav - na globalni ravni, predvsem v jesenskem, pri nas bolj v pomladanskem času.

Kaj bo z begunsko krizo? Nas bo še bolj prizadela?
Ne moremo več govoriti o begunski krizi, glede na to, da so migracijski tokovi močno kontrolirani. Je pa največji izziv, ki čaka Evropo, urejanje odnosa s Turčijo. Le-ta se ne sme zaostrovati, saj ima Turčija vse vzvode, da manipulira z begunci, ki jih gosti na svojem ozemlju.

Bomo dobili učinkovito zdravstveno reformo?
Zdravstvena reforma bo rahlo izboljšala razmere v zdravstvu, vendar ne bo uspela odpraviti bistvenih težav, te so namreč bolj povezane s slabimi medčloveškimi odnosi, ki vladajo. Povezana so tudi z denarjem oziroma s tem, da se delo premalo ceni. Narejen pa bo korak k izboljšanju razmer.

Kaj čaka slovensko gospodarstvo?
Dober razvoj se obeta. Slovenija bo beležila rast, zahvaljujoč izvozno usmerjenim podjetjem, v zvezi s tem mora država poenostavit birokratske postopke, povezane z gospodarskimi dejavnostmi, ter nekoliko razbremeniti davčni pritisk na sektor podjetništva in obrti.

Kakšno bo politično vzdušje? Nas čakajo predčasne volitve?
Astrološko se ne vidi, da bi prišlo do predčasnih volitev. Okoli Sončevega mrka, 26. februarja, pa se bo pojavila največja preizkušnja za vlado. Protesti in stavke bodo okoli tega datuma, Mars bo takrat v konjunkciji z Uranom in v opoziciji z Jupitrom. Vlada bo na preizkušnji tudi v mesecu marcu,  Merkur bo ob ščipu, 12. marca, v kvadratu s Saturnom - prinašal bo večje izzive na družbeni ravni. Nujno se bodo morale izvesti izboljšave na področju administrativnih postopkov, kot so pridobivanje dovoljenj, certifikatov in podobno. Ravno to bo ustvarjalo prepad med velikimi razvojnimi priložnostmi in okostenelostjo administrativnega sistema. Kot kaže, se bo vlada obdržala do konca mandata, saj problem Slovenije sploh ni v vladi, katerikoli, ampak v konzervativnem birokratskem aparatu.  Glede na pozicijo tranzitnega Saturna na natalno karto Slovenije bosta prevladala zdrava pamet in odgovornost. Prišlo bo do nekaj več sodelovanja med strankami.

Se bodo krizna žarišča po svetu umirila? Bo izbruhnil še kakšen konflikt?
V svetu bo v prvi polovici leta politično dokaj negotovo obdobje, zaradi tega bo tudi retorika mehkejša, ustvarjale se bodo boljše povezave med državami. V Evropski uniji bo vse bolj prevladovala zelena struja.

Kaj bo prinesel Donald Trump?
Donald Trump - dvojček, z levom v ascendentu - bo na presenečenje vseh pokazal, da je spreten. Na področju zunanje politike, mislim, da bo glede Sirije dosegel dogovor z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Astrološko naj bi se vojna tam končala! V notranji politiki bo izpeljal nekaj sprememb, zdravstveni reformi bo pobral socialni vidik, s sproščanjem davkov bo dosegel priljubljenost v letu 2018.

Se nam in v svetu obetajo naravne katastrofe? Če da, kdaj?
Nevaren je popoln Sončev mrk, ki bo 26. februarja. Njegov vpliv bo trajal do konca maja in v tem času bo prinesel obilna deževja, poplave, ohladitve, ob neprimernem času. V začetku julija bosta Sonce in Mars v opoziciji s Plutonom in kažeta na neko radioaktivno onesnaženje. V oktobru, vse do ščipa v novembru, nas bodo presenečali orkani in huda neurja na globalni ravni.

Komentarjev 18
  • perhan63 13:58 01.november 2017.

    to zna predvidet že vsak osnovnošolec...u bistvu splošne napovedi..

  • ode 08:10 24.december 2016.

    Ali šloga iz kofetne šalce ali iz usrane kahle? Nič ne piše v članku.

  • Janez_53 15:22 23.december 2016.

    Pred časom je na TV znani vedeževalec (Daniel?) tako vneto vedeževal in ljudem svetoval, da je čisto spregledal svoje stanje in na koncu bankrotiral. Toliko o "sposobnostih" raznoraznih vedeževalcev.