Šport > Košarka
69 ogledov

Slovenci v zadnji četrtini strli Makedonce

košarka Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca tudi po osmih pripravljalnih tekmah pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo ne pozna poraza.

Slovenski košarkarji so na osmi pripravljalni tekmi v Mariboru premagali Makedonijo z 82:67.

Gostje so v prvih treh četrtfinah držali priključek z varovanci Igorja Kokoškova, ki so si pretežni del prednosti priigrali v zadnji četrtini.

Osem tekem, osem zmag

Slovenija v pripravah ostaja neporažena. Odigrala je sedem tekem in jih dobila s povprečno 17,2 točkami razlike. Ugnala je Portugalsko, Belgijo, Avstrijo, Poljsko, Islandijo, Veliko Britanijo ter Makedonijo, od 31. avgusta do 17. septembra pa jo v kvalifikacijah čakajo še po dvakrat obračuni s Kosovom, Ukrajino ter Bolgarijo.

Slovenci so se z Makedonijo v dvorani Tabor pomerili dvakrat z dveh dneh. V torek so igrali za zaprtimi vrati - makedonski mediji so poročali o zmagi Slovenije s 84:68 -, tokrat pa skoraj polna dvorana Tabor videla solidno predstavo Slovenije in novo zanesljivo zmago.

Do zadnje četrtine je bila tekma kolikor toliko izenačena, nato pa je udarna postava vendarle naredila razliko.

V 33. minuti je bilo zgolj 62:56, v 36. je razlika narasla na 72:59, po še nekaj koših iz hitrih protinapadov pa je prednost Slovenije slabi dve minuti pred koncem poskočila na 82:65.

Slovenija bo na Štajerskem ostala do sobote, ko se bo preselila v Ljubljano, kjer jo zvečer ob 20. uri čaka še zadnja prijateljska tekma. Nasprotnik bo Črna gora.

Prijateljska tekma:

Slovenija : Makedonija 82:67 (21:24, 22:14, 17:16, 22:13)
Prepelič 18, Murić 17, Z. Dragić 13, G. Dragić 12; Travis 16, Stojanovski 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.