Slovenija
33 ogledov

Slovenija najbolj obetavna destinacija za golf

Igrišče za golf Shutterstock
Mednarodno združenje organizatorjev potovanj za golf je Sloveniji podelilo prestižno nagrado za najbolj obetavno golf destinacijo za leto 2015.

Nagrado Sloveniji je izglasovalo 150 članov Mednarodnega združenja golfskih novinarjev in piscev, ki je del Mednarodnega združenja organizatorjev potovanj za golf. Med nominiranimi destinacijami na podlagi različnih kriterijev izberejo tisto destinacijo, ki predstavlja »neodkriti biser« med svetovnimi golfskimi destinacijami ter ima kakovostno golfsko ponudbo, atraktivna golfska igrišča in možnost obiskovanja tečajev za bolj ali manj izkušene igralce.

Priznanje, ki so ga slovenska golf igrišča prejela v konkurenci uveljavljenih svetovnih golf destinacij, pomeni veliko priznanje in pomemben korak naprej pri pozicioniranju Slovenije kot golfske destinacije globalno. S prejeto nagrado so namreč slovenska golf prizorišča pritegnila pozornost mednarodne strokovne javnosti ter članov Mednarodnega združenja organizatorjev potovanj za golf. Kot pričakujejo slovenski ponudniki, bodo slednji po prestižni nagradi našo deželo in njena golf igrišča želeli spoznati iz prve roke ter jo nato tudi vključili v svoje programe.

Zanimanje za slovenska golf igrišča narašča

Nagrado za najbolj obetavno destinacijo za golf podelijo enkrat letno, in sicer v okviru Mednarodnega sejma potovalne golf industrije, ki je letos konec oktobra potekal v bližini italijanskega jezera Como.  Na sejmu so se iz Slovenije predstavljala golf igrišča Bled, Arboretum, Golf igrišče Otočec in agencija MM turist.

Prvi vidnejši prodor v tujini na področju golf turizma je Slovenija dosegla pred dvema letoma, ko je povpraševanje za njena golf igrišča skokovito narastlo. Trenutno Slovenijo v največjem številu obiskujejo golfisti iz bližnjih držav Italije, Avstrije in Nemčije, v zadnjih letih pa se povečuje tudi število golfistov iz Skandinavije, še posebej iz Švedske in Finske. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.