Šport
48 ogledov

Slovenski odbojkarji v vlogi favorita

odbojka Saša Despot
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes ob 9.10 v avstralskem Gold Coastu igrala prvo polfinalno tekmo zaključnega turnirja drugega razreda svetovne lige.

Čeprav je zgodovina medsebojnih tekem močno na strani nizozemske reprezentance, so na današnji tekmi v vlogi favoritov vendarle slovenski odbojkarji, ki so v rednem delu svetovne lige izgubili le tekmo z Japonsko.

Vendar so se s svojimi tekmeci uspešno spopadli tudi Nizozemci, ki so izgubili tekmo več, njihovega selektorja Gida Vermeulena pa predvsem zanima, ali so njegovi izbranci napredovali v primerjavi s tekmo iz leta 2015, ko je Slovenija na evropskem prvenstvu v Bolgariji slavila s 3:0.

"Po skupinskem delu tekmovanja smo zasedli prvo mesto, zato mislim, da nam samozavesti ne sme manjkati. Po drugi strani so Nizozemci na tekmah prikazali zelo dobro igro, kar se vidi tudi na posnetku, ki smo si ga že ogledali. A vseeno mislim, da je kakovost na naši strani. To moramo tudi pokazati in se tako obnašati na igrišču. Motivacije nam ne bo manjkalo, tako kot nam je ni na najpomembnejših tekmah v zadnjih treh letih, saj si v nedeljo vsi želimo igrati v finalu," je odločen Jani Kovačič, libero slovenske reprezentance.

Slovenija in Nizozemska se v svetovni ligi doslej še nista srečali. Veliko več izkušenj v tem tekmovanju imajo tekmeci, za katere bo jutrišnja tekma že tristota v tem tekmovanju, medtem ko bo za Slovenijo to šele 18. obračun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.