Avto
31 ogledov

Kmalu bo spet špricalo blato

Slovenija Offroad Naklo
1/6
Prireditelj
Čez 10 dni bodo že 11. zagrmeli ekstremni off-road avtomobili. Približuje se namreč prireditev Slovenija Offroad 2015 v Naklem.

Tekmovanje je v 11 letih že zdavnaj preraslo zbor entuziastov in njihovih družinskih članov, saj se zadnja leta prireditve, ki poteka v Gramoznici Bistrica pri Naklem (avtocestni izvoz Naklo) udeležuje po več tisoč gledalcev. Letos se bo prireditev odvijala v soboto, 14. marca od jutranjih ur dalje.  

Tudi brez tekmovalnih izkušenj se da

Tekmovalni del je razdeljen na spretnostno in težavnostno vožnjo. Letos bosta za državno prvenstvo v offroadu šteli obe preizkušnji.

Večina tekmovalcev se sicer odloči za spretnostno vožnjo, ki je pripravljena tako, da jo zmorejo tudi tisti lastniki terenski vozil, ki se tekmovanja udeležijo prvič, in njihovo vozilo nima posebne opreme za premagovanje brezpotij. Pogosto so to starejša serijska terenska vozila brez kakršnih koli predelav, a skoraj nujno s pogonom na vsa štiri kolesa.

Tisti najbolj izkušeni vozniki z najbolje opremljenimi in posebej predelanimi vozili pa se odločijo za "hard" preizkušnjo. Tekmovalci redno prihajajo od doma in iz tujine, saj je glas o prireditvi segel tudi v Italijo, Avstrijo in na Hrvaško. Tudi letos pa bodo ob robu prireditve za obiskovalce na voljo številne dejavnosti in zanimivosti, tako da bodo obiskovalci lahko začutili draž vožnje izven asfalta, verjetno pa bodo po zraku frčali tudi ljudje. Profesionalci, seveda.

Vse o prireditvi boste lahko v prihodnjih dneh izvedeli tudi na naših spletnih straneh, saj je zurnal24.si uradni medijski sponzor dogodka. Že kmalu pričakujte presenečenje, zato hrumenja in blata željni bralci nikar ne zamudite naših nadaljnjih vesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.