Šport > Nogomet
55 ogledov

Slovenci zapravili prednost dveh golov

(Švica - Slovenija)
1/17
EPA
Slovenska nogometna reprezentanca je na kvalifikacijski tekmi s Švico za nastop na Euru 2016 vodila z dvema goloma prednosti, a izgubila s končnim izidom 2:3 (0:1).

Švicarska nogometna reprezentanca je po dramatični končnici premagala izbrano vrsto Srečka Katanca in se utrdila na drugem mestu kvalifikacijske skupine E.

Slovenski fantje so na začetku drugega polčasa povedli z dvema goloma prednosti, po poškodbi strelca uvodnega zadetka Milivoja Novakovića pa so se domači vrnili in z velikim preobratom naredili pomemben korak k uvrstitvi na evropsko prvenstvo.

Slovenski selektor Srečko Katanec pri izbiri začetne enajsterice ni presenetil. V vratih stoji Samir Handanović, pred njim Boštjan Cesar in Branko Ilić.

Na levem boku igra Bojan Jokić, na desnem Andraž Struna. Zadnja vezna sta Jasmin Kurtić in Dalibor Stevanović, ki pomagata Valterju Birsi, Kevinu Kamplu in Josipu Iličiću. V konici napada je Milivoje Novaković dobil prednost pred Robertom Berićem.

Vladimir Petković se je odločil za pričakovano zasedbo, najbližje vratom slovenskega čuvaja mreže so začeli Xherdan Shaqiri, Haris Seferović in Blerim Džemaili.

Tekmo, na kateri so slovenski fantje lovili drugo mesto v skupini E, so bolje začeli domači nogometaši. Varovancem Srečka Katanca igra ni stekla, saj so v uvodnem delu izgubili kar nekaj žog, a kljub temu prevedrili začetni pritisk švicarske reprezentace.

V šesti minuti je bilo prvič vroče pred domačim golom, po slabi povratni podaji je vratar Yann Sommer v zadnjem trenutku izbil žogo pred Iličićem. Tudi v naslednjih minutah so domači prevladovali, po prekršku nad Stephanom Lichtsteinerjem je Shaqiri žogo poslal v naročje Handanovića.

Domači so nevarno zapretili v deseti minuti, ko je po podaji iz kota najvišje skočil Timm Klose, vendar je žogo poslal čez gol.
V 16. minuti je z razdalje sprožil Jasmin Kurtić, nekaj minut kasneje pa je hitro v protinapad krenil Kevin Kampl. Čeprav so imeli Slovenci prednost štiri proti tri, so Švicarji napad uspeli zaustaviti.

Minuto kasneje je Handanović ubranil strel iz neposredne bližine in ostalo je pri 0:0. Fantastična poteza slovenskega vratarja! Kampl je s prekrškom prekinil nalet domačih in si prislužil rumeni karton.

V 27. minuti je Shaqiri imel veliko prostora, toda pri strelu z okrog 14 metrov je povsem zgrešil žogo. Nato so se Slovenci vendarle otresli pritiska in tudi sami poskusili z nekaj napadi, ki pa se niso končali s strelom.

V 43. minuti je imela Slovenija izjemno priložnost. Po prekršku Valona Behramija nad Iličićem je Birsa podal pred gol, zadetek Boštjana Cesarja z glavo je z odlično obrambo preprečil Sommer.

Za fantastičen zaključek prvega polčasa sta poskrbela Iličić in Novaković. Vezist Fiorentine si je na sredini priboril posest po napaki domačega nogometaša in žogo mojstrsko oddal odkritemu Novakoviću, ki je še enkrat dokazal, da je mojster izkoriščenih priložnosti in zabil za 1:0.

Drugi polčas se je začel tako, kot se je končal prvi - z golom slovenske reprezentance! Po podaji iz kota je bil z glavo natančen Cesar. Švicarji so skušali ekspresno odgovoriti, toda obetaven predložek Lichtsteinerja je končal v golavtu. V 55. minuti je sledila slaba novica za slovenske navijače, saj si je ob startu Schära ramo izpahnil Novaković in moral iz igre. V konici napada ga je zamenjal Nejc Pečnik.

Več na Goal.com/si/.

 

Kvalifikacije za Euro 2016, 7. tekma:

Švica : Slovenija 3:2 (0:1)
Drmić (80, 94), Stocker (84); Novaković (45), Cesar (48)

Slovenija: S. Handanović, Struna, Cesar (od 83. Krhin), Ilić, Jokić, Kurtić, Stevanović (od 80. Stocker), Birsa, Iličić (od 90. Samardžić), Kampl, Novaković (od 58. Pečnik).

Švica: Sommer, Lichensteiner, Schär, Klose, Rodriguez, Behrami, Džemaili (od 65. Drmić), G. Xhaka, Mehmedi (od 57. Embolo), Seferović (od 80. Stocker), Shaqiri.

Komentarjev 12
  • francek 11:38 06.september 2015.

    Ti zaničljivo imenovani kavč komentatorji imajo vso pravico napisati svoje mnenje, saj so, kot davkoplačevalci upravičeni da izrazijo svoje mnenje, davkoplačevalci preživjlajo nogometaše pa še koga in ne obratno.

  • Avatar mike1968
    mike1968 10:35 06.september 2015.

    Ko so se rahlo ohladile glave, po včerajšnjem DEBAKLU naše nogometne reprezentance, lahko malo bolj trezno napišem moj nogometni kavč komentar. Prav.....NADALJEVANJE NA:http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/142249/nogomet-svica-slovenija-kavc-analiza-vii

  • francek 10:11 06.september 2015.

    Ali so res tako za en ...., ali pa so tekmo prodali v vsakem primeru sramota. Katanec ti pa, če imaš 1 % morale takoj odstopi.