Šport > Nogomet
55 ogledov

Slovenci izpustili veliko priložnost

Irska Slovenija U21 FAIreland/Facebook
Mlada nogometna reprezentanca Slovenije je na Irskem izgubila (2:0) in si zelo zmanjšala možnosti za preboj na EP 2017.

Reprezentanca Slovenije U21 je bila pred tokratno tekmo v ugodnem položaju, zasedala je drugo mesto v skupini z lepimi možnostmi za preboj vsaj v dodatne kvalifikacije, odpirala se je tudi opcija za prvo mesto. A po porazu na Irskem (2:0) so izbranci Primoža Glihe ostali le točko pred Srbijo, ki ima na odigrano tekmo manj. 

Slovence preostali dve tekmi v kvalifikacijah čakata oktobra, ko bodo gostovali pri Litvi in Srbiji. Na EP se bodo neposredno uvrstili zmagovalci skupin, v dodatne kvalifikacije bodo potovale štiri najboljše drugouvrščene reprezentance. 

Odločitev v končnici

V Waterfordu so Slovenci do polčasa ohranili začetni izid, čeprav jim je že v šesti minuti ponagajala poškodba Lea Štulca. Odločilni trenutek srečanja se je zgodil v 87. minuti, ko je Grego Sorčana matiral Henry Charsley.

V 91. minuti je Denis Šme v svojem kazenskem prostoru storil prekršek, ob tem prejel drugi rumeni karton, z bele točke pa je končni izid postavil Sean Maguire.

Kvalifikacije za EP 2017 (U21), 8. kolo:

Irska - Slovenija 2:0 (0:0)
Charsley 87., Maguire 91./11m
RK: Šme (SLO) 91.

Italija - Srbija 1:1 (0:1)
Cerri 54.; Gajić 33.

Litva - Andora 1:0 (1:0)
Sirgedas 34.

 
Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:36 02.september 2016.

    Ste čohnjeni al ne poznate Slovenskega jezika . Velika priložnost pomeni , da se v zadnjem trenutku stvar zalomi , ne pa da zgubljaš in zgubiš 2: 0 .