Šport
25 ogledov

Slovenija v finalu

Slovenske mlade odbojkarice OZS
Slovenska ženska mladinska odbojkarska reprezentanca se je na evropskem prvenstvu na Finskem in v Estoniji uvrstila v finale. V polfinalu je v Tartuju s 3:0 (16, 21, 16) nadigrala Grčijo.

Mlade Slovenke so osvojile prvo kolajno slovenskih odbojkarskih reprezentanc v zgodovini. V nedeljskem finalu bo njen tekmec Srbija, ki je v polfinalu s 3:0 (21, 21, 12) ugnala Turčijo.

V kadetski konkurenci so se grške in slovenske odbojkarice pomerile trikrat, vedno pa so bile boljše Grkinje. Tudi lani v Baru, na tekmi za peto mesto na evropskem prvenstvu. Vmes so Slovenke osvojile evropske olimpijske igre mladih v Utrechtu, na tokratnem prvenstvu pa so morale priznati le premoč ruskim odbojkaricam, ki bodo jutri igrale za končno sedmo mesto.

"Tokrat smo bili v vlogi favoritov, čeprav tega nismo želeli, a so nam vsi dejali, da imamo boljšo ekipo. To smo morali dokazati še na igrišču. Grčija ima zelo močno in dobro ekipo, kar smo na prejšnjih tekmah proti njim že okusili. Vendar smo v zadnjem letu svojo igro dvignili na višjo raven. Dekleta so odlično izpolnile svoje naloge, zato si zaslužijo vse čestitke. Veselim se že tekme s Srbijo, ki na tem prvenstvu še ni izgubila niza. Mislim, da bo zaradi tega večji pritisk na njihovi strani, to pa bi lahko bila naša priložnost," je po polfinalnem dvoboju dejal selektor Slovenije Jože Časar.

V prvem nizu so njegove izbranke ob prvem tehničnem odmoru vodile z dvema točkama prednosti, ob drugem pa so si priigrale že šest točk naskoka. A se s tem še niso zadovoljile. Eva Mori je dobro razigrala soigralke, v končnici uvodnega niza pa je bil izid že neverjetnih 21:12. Do konca niza so Časarjeve izbranke to prednost tudi ohranile. 

Z odlično igro so Slovenke nadaljevale tudi v drugem nizu, v katerem so imele manjšo krizo le po prvem tehničnem odmoru. Nanj so odšle s štirimi točkami prednosti, vendar so Grkinje v nadaljevanju izenačile na 14:14, a so na servis Morijeve Slovenke znova pobegnile za štiri točke. Grkinje so se nato še približale na dve točki zaostanka, več pa jim ni uspelo. V tretjem nizu so slovenske igralke hitro povedle za sedem točk (12:5), razlika pa se do konca tekme ni zmanjšala. Slovenke so izkoristile četrto zaključno žogo za zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.