Slovenija
37 ogledov

"Slovenija v monopolu"

Obletnica ustanovitve SDZ
1/4
Saša Despot
Po Janševi oceni ne dosegamo niti standardov, ki smo jih pred 25 leti.

"Slovenija se danes sooča s specifično obliko diktature oziroma monopola, ki se je ohranil skozi leta neuspele tranzicije in je tudi bistveni razlog za vsesplošno krizo v Sloveniji," je na novinarski konferenci ob 25. obletnici nastanka Slovenske demokratične zveze (SDZ) poudaril predsednik SDS Janez Janša. Kot je izpostavil, je razprava o suverenosti in samostojnosti Slovenije aktualna še danes.

Posebej je opozoril, da na čas pred 25 leti spominja tudi izbor tem poročanja v medijih. Mediji sosednjih držav že nekaj zadnjih dni obširno poročajo o primeru Zemljarič, "o tem, kako je slovenski šef Udbe s svojim podpisom dal ukaz za uboj človeka", vendar tega v slovenskih medijih z nekaterimi izjemami ni bilo mogoče zaslediti, je dejal. Na tem področju po oceni Janše v Sloveniji ne dosegamo niti tistih standardov, ki so veljali pred četrt stoletja. 

Tudi o Türkovi kandidaturi

O pravosodju je dejal, da si pred 25 leti niso predstavljali, "da bo možno nekoga obsoditi, ker naj bi neznanega dne na neznanem kraju na neznan komunikacijski način prejel neznano obljubo nagrade, hkrati pa ta ista sodišča in tožilstvo ne bodo preganjala nekoga, ki je podpisal ukaz za uboj človeka". Razlog za to pa Janša vidi v tem, da so "na vrhu podsistemov v pravosodju ljudje, ki so v prejšnjem režimu grobo kršili človekove pravice".

Dotaknil se je tudi podpore kandidaturi nekdanjega predsednika republike Danila Türka za generalnega sekretarja ZN. Dejal je, da je vlada podprla kandidaturo "človeka, ki je genocid razglasil za drugorazredno temo".

Komentarjev 13
  • ennanova 10:03 11.januar 2014.

    Razlogi za sprejem predloga Zakona o konopljiV Sloveniji redno uporablja konopljo najmanj 100.000 ljudi. Dodatnih 10.000 jo kupuje na črno zaradi življensko nevarnih diagnoz, vsaj pol od tega je rakavih bolnikov. Več njih se je s pomočjo konoplje že ...prikaži več tudi pozdravilo. V čem bi lahko bil smisel te ljudi še vedno kriminalizirati in jih kaznovati z denarnimi kaznimi zaradi gojenja ali uporabe konoplje, če pa ne gre za nevarno rastlino ampak za zdravilno zelišče, ki se je celo že tako rekoč od pamtiveka uporabljalo pri nas? …http://za-misli.si/kolumne/bogdan-kristofer-mesko/1393-razlogi-za-sprejem-predloga-zakona-o-konoplji

  • dragec 08:40 11.januar 2014.

    tale Rupel - sprevrženec iz LDS v SDZ

  • dragec 08:35 11.januar 2014.

    JANŠA & MURSI