Šport
334 ogledov

Slovenija v svetovnem vrhu

kickbox Skopje SP
1/7
Slavko Majkić/KBZS
Nedavno končano svetovno prvenstvo v kickboxu (WAKO) v Skopju je bilo še kako uspešno za slovensko reprezentanco. Fantje in dekleta so se v domovino vrnili s kar sedmimi kolajnami (štiri zlate, srebrna in dve bronasti) ter dokazali, da sodijo v sam svetovni vrh.

Svetovno prvenstvo v kickboxu (WAKO) v Skopju, ki je potekalo od 22. do 29. 10., bi se težko končalo uspešnejše za slovensko reprezentanco. Kar sedem kolajn v izjemno močni konkurenci, je vsekakor dosežek, ki se ga ne bi sramovale niti veliko večje države od Slovenije.

Naslov svetovnih prvakov in zlate kolajne so osvojili Isabela Kovačič do 60 kg, Redjo Ljutić do 63 kg, Jan Softić do 84 kg (vsi kick light) in Mitja Potočnik do 94 kg (light contact). S srebrom se je moral zadovoljiti Dejan Vajs do 94kg (kick light), Sabina Bec do 55 kg in Aleš Lorber do 94 kg (oba light contact) pa z bronom.

Na SP je sodelovalo rekordnih 823 tekmovalcev iz 61 držav. Za še večjo konkurenco so poskrbeli nastopi različnih svetovnih in evropskih prvakov iz drugih svetovnih kickboxing združenj, tako da je bila konkurenca res izjemna.

Slovenijo je v Makedoniji v vseh disciplinah zastopalo 23 tekmovalcev. Kot so sporočili Kickboxing zveze Slovenije (KBZS), je naši ekipi za osvojene kolajne čestitalo lepo število tujih reprezentanc in priznalo, da sodimo v sam svetovni vrh. To še posebej velja za disciplino kick light, kjer smo bili s tremi zlatimi in eno srebrno kolajno razred zase.

Predsednik in selektor zelo zadovoljna

Odlični rezultati so še posebej razveselili selektorja Bojana Korošca in predsednika KBZS prof. Vladimirja Sitarja. Oba sta enotnega mnenja, da so doseženi rezultati nad pričakovanji. Kljub sedmim kolajnam pa je še kar nekaj prostora za napredek. To predvsem velja za trdi disciplini K-1 rules in low kick, kjer smo letos imeli nekaj dobrih tekmovalcev, a je za tiste najodmevnejše dosežke zmanjkalo nekaj malega športne sreče in tudi tekmovalnih izkušenj. Vsekakor pa smo na odlični poti, da se tudi v teh dveh disciplinah kmalu pridružimo svetovni eliti (Rusija, Srbija, Ukrajina).

Vseh uspehov ne bi bilo brez trenerske ekipe, ki so jo sestavljali Tomaž Barada, Igor Pacek, Rožle Jazbinšek in Danilo Korotaj. Barve Slovenije pa so v Skopju zastopali tudi sodniki Ivo Vodopivec, Tončka Kaluža, Bojan Homovec in Edi Štegar, ki so svoje delo opravili z odliko, kar pa ne bi mogli trditi za sojenje v celoti.

Pred reprezentanco pa je že nov izziv – svetovno prvenstvo v semi in full contactu ter glasbenih formah čez tri tedne na Irskem, kjer bo nastopilo 13 naših tekmovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.