Slovenija
138 ogledov

Agencija za zdravila razširila odpoklic zdravila Aspirin

aspirin Žurnal24 main
Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke je že v torek za veletrgovce z zdravili in lekarne odpoklicala zdravilo Aspirin plus C 400 mg/240 mg v obliki šumečih tablet proizvajalca Bayer, danes pa je odpoklic razširila do ravni uporabnikov. Zdravilo nosi številko serije BTAGZ50 in ima rok uporabnosti november 2018.

V sporočilu za javnost je agencija pozvala uporabnike, naj zdravila zaradi neustrezne kakovosti ne uporabljajo in naj vse neporabljene količine vrnejo v lekarno, kjer so ga kupili, ali pa v najbližjo lekarno, kjer bodo dobili informacije o ustreznem nadomestilu. Agencija raziskuje možnost neustrezne kakovosti tudi pri drugih serijah zdravila.

Če bo potrebno, bo agencija odpoklic razširila še na druge serije zdravila in o tem takoj obvestila javnost, so zapisali.

Sicer postopki ugotavljanja neustrezne kakovosti zdravila potekajo že od četrtka. Uporabnik je namreč naletel na tableto neprijetnega vonja z rjavim marmoriranim obarvanjem, ki je po raztapljanju vodo v kozarcu obarvala rjavo, raztopina pa je bila neprijetnega okusa.

aspirin | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.