Slovenija
54 ogledov

AGRA 2016, STROK RADOŽIVEGA DRUŽENJA, POSLA IN STROKE

Pomurski sejem
1/9
Pomurski sejem
Agra s 1798 razstavljavci iz 30 držav na 70.800 m2 razstavnih površin namenja posebno pozornost mednarodnemu letu stročnic in 25 obletnici zamejstva. Država partnerica je Madžarska, z državnimi in pokrajinskimi predstavitvami nastopajo Belorusija, Poljska, Srbija z AP Vojvodino ter Hrvaška.

Predstavljene so najvidnejše svetovne blagovne znamke kmetijske mehanizacije, vse, kar potrebujemo za pridelavo zdravih živil na način zdrav za okolje ter vrhunski domači pridelki, prehranski izdelki, kulinarika in vina. 

ŠESTDNEVNO DOŽIVETJE

Vsak dan vabijo Agrina kuhinja s pokušnjami, Agrine tržnice z nakupi dobrot iz slovenskih kmetij, vodene pokušnje vin z 20. Vinsko kraljico Slovenije, jutranje kave z ministrom in nasveti MKGP, svetovanja KGZS, prikaz vrhunske reje na razstavah govedi, konj, prašičev, drobnice, avtohtonih pasem domačih živali, čebelarstva, malih živali, rib v ribniku, revije živali na maneži, degustacija mleka posavske kobile, pokušnje in nakupi izdelkov iz mesa in mleka slovenskih avtohtonih živali, vodeni ogledi in predstavitve najboljših poljedelskih in vrtičkarskih praks v sejemskih vrtovih, razstava nagrajenih izdelkov inovativnih oblačil iz naravnih materialov Ekoci Green design, demonstracije varnega dela z motorno žago, razstava Slovenski Oskar za embalažo, igralnica za otroke in seveda Ugodna vstopnina in brezplačno parkiranje! 

VSAK DAN JE DOŽIVETJE ZASE

V soboto, 20. 8. 2016 bo ves dan potekal Zabavni program za mlade

V nedeljo boste lahko pokušali jedi v Ankini kuhinji ob sejemskem vrtu in si ogledali državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov.

Ponedeljek vabi s predstavitvijo rejcev ljutomerskega kasača.

V torek, boste lahko uživali v Reviji pasme posavski konj, prikazu poroke po starih običajih in vožnji s kočijo.

Sreda bo na maneži predstavila delo z drobnico in s pastirskimi psi.

Četrtek, 25. 8. 2016 ponuja razglasitev priznanj Natečaja Ekoci Green design za inovativna oblačila iz naravnih materialov in srečanje starodobnih traktorjev Steyr. Od 15.00 do 16.00 boste lahko pobirali pridelke iz sejemskih vrtov

SEJEMSKI AVTOBUS Z UGODNIM PAKETOM VSTOPNINE IN MALICE 

Ljubljana (7:30) – Žalec (8:28) – Celje (8:41) – Maribor (9:30) – sejem AGRA v Gornji Radgoni (10:10) s povratkom ob 16:25.  Več informacij: Vesna Dajčman, T: 02 5642 118, E: vesna@pomurski-sejem.si

Prijazno vabljeni!

SVEŽ PROGRAM DOŽIVETIJ: www.pomurski-sejem.si