Slovenija
25 ogledov

Agrokor razvija regijsko internetno trgovino

Ivica Todorić Pixsell
V Agrokorju bi s platformo A007 radi postati vodilno mesto internetnega nakupovanja v regiji. Po vzpostavitvi spletne trgovine Abrakadabra na Hrvaškem naj bi ponudbo v prihodnosti širili tudi na slovensko tržišče.

Agrokor, ki je tudi lastnik največjega slovenskega trgovca Mercator, bo zagnal spletno trgovino Abrakadabra.com, s katero želi postati glavni e-trgovec v jugovzhodni Evropi, poroča hrvaški Poslovni dnevnik. Začeli bodo s ponudbo 100 tisoč artiklov. 

Svojo platformo A007, v okviru katere bo delovala Abrakadabra.com, bo za javnost odprl v noči z nedelje na ponedeljek. V okviru le te se nahaja spletna trgovina Abrakadabra.com, s katero želi koncern postati glavni regijski internetni trgovec.

Neprehrambeni artikli

Medtem ko se Konzum klik osredotoča na prehrambene artikle, naj bi bila Abrakadabra usmerjena izključno na neprehranske proizvode. Imela naj bi kategorije Avto-Moto, Bela tehnika, Dom in vrt, Računalništvo, Igrače, Knjige, Lepota in nega, Moda, Otroška oprema, Elektronika, Šport in dodatke k prehrani. 

Direktor A007 Hrvoje Kraljevič je za časnik pojasnil, da so v projektv vložili 40 milijonov kun. "Načrt je širjenje na tržišče Slovenije in Srbije, nato pa še na preostala tržišča jugovzhodne Evrope," je povedal Kraljević. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Dixon 09:17 01.april 2016.

    A ni dovolj, da hrvaško hrano prodaja v mercatorjih? Sedaj jih bo še preko interneta...