Slovenija
169 ogledov

Anonymous bodo napadli NLB

Skupina Anonymous napoveduje, da bo v soboto napadla strani NLB.

Posnetek, ki so ga objavili na Youtubeu, je zelo podoben tistemu izpred nekaj dni, s katerim so napovedali napad na vladne strani.

Tokrat so napovedali, da bo jutri, ko naj bi sicer napadli strani vlade, njihova tarča tudi banka NLB.

"Kot vsi vemo, pravi teroristi, znani kot vlada, nadaljujejo s prevzemanjem popolnega nadzora nad internetom. Verjamejo, da je sprejemljivo, da nas zasužnjijo. Tukaj smo, da jim povemo: motite se. Predstavnikom slovenske vlade, ki so na nacionalni televiziji dejali, da se nas ne bojijo, pa sporočamo: 4. februarja boste videli, da smo resni. V Sloveniji obstaja skupina NLB, ki je del velike korupcije. Dokazali bomo, da smo sposobni storiti, kar obljubljamo. NLB bo čutila naš bes," je del sporočila. 


Jutri naj bi strežnik slovenske vlade koordinirano napadlo kar 50.000 hekerjev z vsega sveta, strokovnjak pa meni, da so imeli na vladi dovolj časa, da se na napad pripravijo.

FBI razgaljen

Ravno danes pa je hekerska skupina na Youtubeu objavila posnetek telekonference med ameriškim FBI in britanskim Scotland Yardom. Glavna tema pogovorov so bile prav strategije, kako ukrotiti hekerska združenja.

BI je že potrdil pristnost skoraj 17 minut dolgega posnetka in poudaril, da je bil posnetek "namenjen samo predstavnikom oblasti in nezakonito pridobljen". Preiskavo so že sprožili.
Poleg zvočnega posnetka je skupina Anonymous na spletu objavila tudi elektronsko povabilo agenta FBI na pogovor, ki je potekal 17. januarja. V elektronski pošti agent FBI vabi predstavnike evropskih policij, naj se udeležijo telekonference, "da se pogovorijo o potekajočih preiskavah, povezanih s skupinami Anonymous, Lulzsec, Antisec in drugimi podobnimi skupinami".

Komentarjev 2
  • vladek 13:49 04.februar 2012.

    ma kdo bo nas napadel,kaj bo imel od tega.

  • izRODEk 23:05 03.februar 2012.

    Anonymous za predsednika vlade republike Slovenije!