Slovenija
76916 ogledov

Arso: Prihaja prvi sneg!

Sneženje Epa
Zadišalo bo po zimi.

Jutri dopoldne bo pretežno jasno, le na severovzhodu bo nekaj oblačnosti, zjutraj bo ponekod še megla, nato pa se bo popoldne od severa začelo oblačiti. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 0, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 8 do 13 °C. 

Vreme | Avtor: Arso Arso
"Ob koncu tedna pričakujemo prodor hladne morske polarne zračne mase iznad območja Severnega morja in Skandinavije proti srednji Evropi, Alpam in Balkanu," napovedujejo na Agenciji RS za okolje, kjer pojasnjujejo, da bo hladna fronta Slovenijo prešla v noči s petka na soboto, ob njenem prehodu bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh.

"Ker bo smer višinskih vetrov v soboto in nedeljo nad Slovenijo severozahodna, padavin pri nas ne pričakujemo, bo pa lahko občasno snežilo na severni strani Alp," dodajajo. Prav v gorah bo ohladitev najbolj občutna. V soboto in nedeljo bo na Kredarici med -12 in -15, na Rogli in Krvavcu pa od -5 do -8 °C.

"Po nižinah bodo hladna predvsem jutra, v zatišnih legah bo lahko jutranja temperatura okoli -5, čez dan pa se bo v notranjosti Slovenije segrelo na okoli 5, na Primorskem pa na okoli 10 °C," napovedujejo na Arso. Zaradi suhega zraka megle v glavnem ne bo, zato bo konec tedna razmeroma sončen, a hladen.

"Nekaj snežink bo lahko na severovzhodu države po zraku zaplesalo v noči na nedeljo, verjetnost sneženja v notranjosti pa se bo povečala v začetku prihodnjega tedna," še dodajajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • lojs 15:49 23.november 2023.

    po kozmičnem dežju še kokozmične sneg ... le kaj vse bodo letos še doživeli

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:41 23.november 2023.

    Ko bi vsaj,da odžene dvakrat žgane