Slovenija
19 ogledov

Avstrijci: Janša je jemal podkupnino

Janez Janša Anže Petkovšek
Avstrijsko tožilstvo je prepričano, da je v zadevi Patria trgovec z orožjem Wolfgang Riedl podkupil nekdanjega premierja Janeza Janšo. Ta znova vse zanika. Preiskava se seli na Hrvaško.

Dunajsko tožilstvo je vložilo obtožnico zoper pet oseb; Hansa Wolfganga Riedla, Walterja Wolfa, Hansa-Petra W., Wolfganga A. in Wilfrieda K. zaradi med drugim kriminalnega združevanja, podkupovanja in težke goljufije, poroča Dnevnik.

Tiskovni predstavnik državnega tožilstva na Dunaju Thomas Vecsey je za omenjeni časopis povedal, da je državno tožilstvo prepričano, da je trgovec z orožjem Wolfgang Riedl podkupil nekdanjega premierja Janeza Janšo. V SDS pravijo, da je njihov predsednik Janša to že večkrat zanikal.

Sodni proces v Avstriji naj bi se začel jeseni.

Po Sloveniji še Hrvaška

Glavni inšpektor finskega preiskovalnega urada Kaj-Erik Bjorqvist je za Jutarnji list izjavil, da se po Sloveniji preiskava glede sporne nabave Patrij seli še na Hrvaško: "V avgustu bomo končali preiskavo v Sloveniji, nato pa se bomo povsem posvetili Hrvaški. Če ne bi obstajal sum, potem ne bi bilo preiskave."

Komentarjev 12
  • allstarr111 17:28 13.julij 2011.

    ta trenutek ni nobenga ki bi bil sposoben vodit to državo, ker in eni in drugi so isti, Janševi se posvečajo samo povojnim pobojem in udrihanjem čez rdečkarje, Rdečkari kradejo vsepovprek ter si pripravljajop teren kako bodo kljub zgubljenim naslednjim ...prikaži več volitvam ostali pripeti na državno korito. Tajkune boli KUR** ker vedo da se jim ne more zgodit nič ker vedo o obeh vladah toliko svinjarij da bi mogli dva nova zapora sezidat če vse ven pride.Edini ki bi mu jest ta trenutek zaupal vodenje države, je Rado Pezdir ampak se mora prej znebit Turka in Lahovnika oz. vseh ki so kadarkoli že bili v politiki, treba zadevo zastavt na novo, ker drugače bo spet stara pesem, je pa vprašanje če mu bodo to levi in desni pustil, ker ko se gre za funkcije in lepo plačo ter ostale bonitete, se znajo skup vzet in družno usekat po novincih.

  • 1111 15:57 13.julij 2011.

    a ni bla že ta koalicija...pa se ta pajac repenču kaj bo in ?????? vsrau se je....spušu na celi črti...sedaj pa je ta maneken spušu...kdo je lahko v SLO, da prevzame krmilo in vodi barko naprej??? JJ ni sposoben, je ...prikaži več že dokazal...bruha mi se, ko gledam razne grimse, tankote...

  • 1111 15:52 13.julij 2011.

    nisem lih prepričan kaj hočeš povedat, ampak tega pajaca si lahko pelješ domov!