Šport > Nogomet
21 ogledov

Mourinho: ''Pritisk je na Barceloni''

jose mourinho Reuters
Trener madridskega Reala Jose Mourinho je prepričan, da so španski prvaki že oddali vse točke, ki so si jih lahko privoščili. Beli balet se na lestvici španske lige nahaja na sedmem mestu, za vodilno Barcelono pa zaostaja velikih osem točk.

''Ničesar več ne smemo zapraviti. Oddali smo vse, kar smo lahko,'' je pred obračunom med Realom in Deportivom povedal Mourinho. Madridčani so letošnjo sezono začeli z zmago v španskem superpokalu, medtem ko so v prvem kolu Lige prvakov premagali Manchester City. Nekoliko slabše pa so začeli v domačem prvenstvu, kjer so v petih tekmah zabeležili že dva poraza in remi.

jose mourinho | Avtor: EPA EPA
''Moramo zmagati. Najti moramo formo, da bomo zmagovali konstantno. To se bo zgodilo z zmago nad Deportivom, tako kot z zmago nad Manchester Cityjem in Rayo Vallecano. Težko bo, saj Deportivo igra dobro, ničesar nimajo za izgubiti in zelo nevarni so v protinapadu,'' je dodal Portugalec, ki se je dotaknil tudi torkovega obračuna Lige prvakov med Barcelono in Benfico: ''Jorge Jesús (trener Benfice) bo moral sestaviti ekipo, ki bo Barceloni povzročala težave. Ekipi imata različne potenciale, a Benfica bo zaigrala z ekipo, ki se lahko bori za točke,'' je povedal Mou. Za velikega favorita je označil katalonski nogometni klub. ''Barcelona je favorit za zmago in prvo mesto v skupini, vendar nasproti imajo dobro ekipo, ki je začela z remijem. Vsaka točka, ki jo lahko v torek iztrži Benfica, bo izjemna,'' se je razgovoril trener Reala. ''Pritisk je na Barceloni, Benfica pa bo ambiciozna in motivirana,'' je zaključil Mou.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.