Slovenija
249 ogledov

"Bežna" znanca skupaj na klop

slovenija06.11.2008...global...sodisce...obtozeni...sead suljanovic.....foto: an Anže Petkovšek
Začetek sojenja. Sedem let naj bi sodišče iskalo in čakalo domnevno izsiljevano žrtev.

Seadu Suljanoviću, nekdanjemu varnostniku, ki trenutno prestaja osemletno zaporno kazen zaradi brutalnega napada na 20-letnika pred tedanjim lokalom Global v središču Ljubljane leta 2007, zdaj grozi še do osem let zapora. Jutri mu bodo namreč na ljubljanskem sodišču začeli soditi skupaj z Danijelom Praštalom, Suljanovićevim domnevnim tedanjim šefom v varnostni službi VIP varovanje.

Skoraj sedem let čaka

Skupaj naj bi namreč že pred skoraj desetimi leti izsiljevala lastnico enega od gostinskih lokalov, ki naj bi ga varovali in nadzorovali neformalni varnostniki brez posebnih delovnih dovoljenj, kar je Suljanović bil. Tožilstvo je obtožnico proti njima vložilo le nekaj mesecev, preden se je zgodila tragedija pred Globalom. Tako Praštalo kot Suljanović sta se zaradi tega pritožila in tako poskušala doseči, da sojenja sploh ne bi bilo. Leto zatem pa je obtožnica vendarle postala pravnomočna, sodišče pa je zavrnilo njune pritožbe in dovolilo začetek sojenja.

A sodišče kljub temu do zdaj ni začelo sodnega procesa. Vmes je bil najprej Suljanović slabo leto na begu, saj je državo zapustil takoj po brutalnem obračunu pred Globalom. Na sojenju za smrt 20-letnika pa je odkrito priznal in podrobno opisal, kako mu je prav Praštalo kot tedanji šef pomagal pobegniti v Sarajevo. V času tega sojenja Suljanoviću pa naj bi, neuradno, nato izginila še domnevno izsiljevana Suljanovićeva in Praštalova žrtev, zaradi česar jima niso mogli začeti soditi. Sodišče naj bi namreč na vsak način želelo zaslišati omenjeno žrtev, zato naj bi ta proces zastal do zdaj.

Tudi sojenje za napad pred Globalom se je denimo začelo brez Suljanovića. Policiji se je sam predal ob vrnitvi iz Bosne in Hercegovine, slabe štiri mesce za tem, ko so začeli soditi le Davidu Bukovcu, Suljanovića pa pri tem izločili iz postopka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.