Slovenija
19189 ogledov

Bled: "Smo čisto na koncu z živci"

Bled
Občina Bled in Štab Civilne zaščite Bled sporočata: "Spoštujte uredbo vlade in ostanite doma!"

Prva lepa sobota je na Bled tokrat žal privabila veliko število ljudi iz drugih krajev Slovenije, očitno naveličanih karantene in željnih pomladnih sončnih žarkov. Občinski redarji in policisti so imeli tako veliko dela, predvsem na sprehajalnih poteh ob jezeru, so sporočili z občine Bled.

Občinski štab civilne zaščite je o tem obvestil tudi Regijski štab CZ v Kranju, javno podjetje Infrastruktura pa je s trakovi zavarovalo klopce v parkih. Tega jim do sedaj ni bilo treba storiti, saj so domačini dosledno spoštovali uredbo.

Da je bilo danes na Bledu ogromno dnevnih obiskovalcev iz vse Slovenije, pritrjujejo tudi V Turizmu Bled in dodajajo, da so čisto na koncu z živci.

"Res smo se tega bali. Ne morem verjeti, da je zavest naših sodržavljanov – tukaj ne moremo kriviti nobenih tujcev, ker smo sami v Sloveniji – da smo tako nezavedni, neodgovorni, nesramni in oholi in prepotentni, da se ne držimo teh zares premišljenih ukrepov, ki jih imamo. To presega vse meje. Lepo vas prosim, vse Slovence, saj imate okrog sebe tudi lepo okolje. Bled ni nič drugega kot ena druga lokalna skupnost, kjer mi živimo in za enkrat imamo en primer okužbe. Lepo vas prosim, da ne hodite na Bled, v Bohinj, v Gorje in naprej na Pokljuko. Ostanite doma," je Slovence pozval župan Bleda Janez Fajfar. Njegovi občani, kot pravi, ostajajo doma. Kot je poudaril, Bled, Bohinj in Pokljuka ne bodo nikamor odšli. "Nekaj tednov moramo potrpeti, lepo vas prosim."

koronavirus Slovenija Vlada o dodatni omejitvi gibanja: iz stanovanj le v najnujnejših primerih
 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 36
  • igorgeus 16:56 29.marec 2020.

    ocitno ne boste srecni, dokler jih ne bodo zaceli streljati...

  • Žurnalček 12:04 29.marec 2020.

    Blejski župan ne pozna svojega kraja niti svojih pooblastil ! Na Bled vodita samo 2 cesti ! Če z redarji ni sposoben zapreti dostopa in kontrolirati po tablicah kdo je domačin in kdo ne , mu jaz tega nisem kriv ...prikaži večv . Vsak Župan v Sloveniji lahko še dodatno razglasi posebne mere varnosti ! Aja cesta prot Bohinju je državna ! Izvolte v Bohinj , na Bledu parkirali ne boste !

  • miho 11:09 29.marec 2020.

    Omejitev na občine... Če vsi prebivalci Mestne občine Ljubljana pridejo na izletniške točke v Mestni občini Ljubljana, bo v Mestni občini Ljubljana isto, kot je bilo na Bledu.... Ne vem no... Za manj poseljene občine (z vso infrastrukturo) to pride ...prikaži več v poštev, za bolj poseljene občine pa že bolj težko... Ljudje mislijo, da bo v manj poseljenih krajih manj gužve, zato pa rinejo iz Ljubljane v druge kraje...

Sorodne novice