Slovenija
17 ogledov

Blokada spletnih stavnic

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Z jutrišnjim dnem bo preprečen dostop do nekaterih spletnih stavnic, saj tako nalaga odločba Urada RS za nadzor prirejanja iger na srečo (UNPIS).

Na podlagi odločb UNPIS naj bi omenjena spletna mesta blokirali s preprečitvijo preslikave tekstovnega imena v IP-naslov. Telekom se je sicer na prejete odločbe pritožil, a jih je kljub temu prisiljen izvršiti.

Telekom bo z jutrišnjim dnem onemogočil preslikavo tekstovnih imen: www.espekt.com, www.bwin.com, www.bet-at-home.com in sl.sportingbet.com v IP-naslove. "S tem bo uporabnikom, ki uporabljajo storitev shranjevanja DNS-podatkov v predpomnilniku, onemogočena komunikacija s temi spletnimi stranmi in tudi vsemi drugimi storitvami, ki so vezane na te naslove," sporočajo s Telekoma.

Pri izbiri tega ukrepa so se v Telekomu Slovenije odločili za poseg na svojih DNS-strežnikih, ker s tem v najmanjši možni meri posegajo v možnost komunikacij svojih uporabnikov. Blokade dostopa bodo trajale do morebitne drugačne sodne odločitve. Kdaj in kako pa bodo postopki zaključeni, ni mogoče napovedati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.